Apple inviterer til ny lansering: Får vi nye iPader og MacBook Air?

Det er ikke lenge siden vi fikk servert nye iPhoner og Apple Watch, men nå er Apple allerede klar med datoen for et nytt lanseringsarrangement.

30. oktober er datoen, og Apple endrer litt på den vanlige formelen ved å legge arrangementet til Brooklyn i New York i stedet for «hjemme» i Silicon Valley.

Siden arrangementet er lagt til østkysten er også tidspunktet annerledes enn vanlig, klokken 15 norsk tid i stedet for 19.

Mer på gang

Nettstedet MySmartPrice fikk nylig fatt i dette bildet, laget av omslagsprodusenten UAG.

Slagordet for arrangementet er «There's more in the making», og det er ventet at vi vil få se nye versjoner av iPad Pro. I tillegg har ryktene lenge hevdet at Apple har planer om å lansere en rekke oppdateringer til Mac-porteføljen sin, og det er ikke usannsynlig at dette vil bli anledningen.

Nye iPad Pro vil ifølge ryktene få tynnere rammer, Face ID-støtte og ikke minst bytte fra Lightning til USB-C for lading og tilkobling. Dagens skjermstørrelse på 10,5 tommer vil endres til 11 tommer, mens 12,9-tommersmodellen vil bestå, bare i en mer kompakt utgave.

Skal vi tro ikonet for en ny iPad-modell som ble funnet i iOS 12 vil de nye iPad-utgavene dessuten ikke ha noen skjermleppe i front.

Macbook Air er fortsatt populær, selv om innmat og skjerm begynner å dra på årene.

MacBook Pro-maskinene ble oppdatert senest i juli, så de skjer det neppe så mye med i denne omgang, men Bloomberg skrev i august at Apple jobber med nye versjoner av MacBook Air og Mac mini.

Førstnevnte skal få tynnere skjermrammer og en betraktelig mer høyoppløst skjerm enn dagens ganske aldrende variant, ikke ulikt maskinen vi bare kjenner som Macbook i dag. Skjermstørrelsen skal være rundt 13 tommer, likt dagens Air.

Ny mini

Mac mini er ikke oppdatert siden 2014. Bilde: Vegar Jansen, Tek.no

Mac mini-versjonen Apple fortsatt selger ble sist oppgradert i 2014, og ifølge Bloomberg skal årets versjon være mer rettet mot proffbrukerne som vil ha en liten, men fortsatt kraftig, maskin.

Det er også ventet at prisen vil stige noe. Dagens utgave starter på snaut 5000 kroner, uten noe tilbehør.

Les også
Fire nye iPader og en iPod Touch på vei
annonse