Tek.no

Nyhet

Dette er Playstation Classic-spillene Sony vurderte, men vi ikke fikk

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Tidligere i uken lanserte Sony sin lille Playstation Classic. Den «nye» retro-spillkonsollen kommer med 20 forhåndsinstallerte Playstation One-spill mange 80- og 90-tallsbarn fortsatt har gode minner fra.

Fant over 30 spill som ble droppet

Spillene på Playstation Classic emuleres av et program som heter PCSX, og nå har noen glupe hoder funnet spor av over 30 spill i PS Classic-emulatoren som ikke er spillbare på konsollen. Det har de klart ved å sammenligne data fra den spesialtilpassede PS Classic-emulatoren med originalen som finnes til datamaskiner.

Dette betyr antakelig at Sony har testet mange flere spill på retrokonsollen enn de 20 den faktisk ble lansert med. Hvor mange av dem, om noen, som faktisk var ment å bli med i det ferdige produktet er selvsagt umulig å si, men nå som vi har listen over spillene er det vanskelig å ikke drømme om det som kunne ha vært.

På listen over spill som kan ha blitt kuttet fra en PS One Classic- i siste sekund fra en utgivelse på PS Classic finner vi nemlig flere store og langt viktigere spill enn de 20 som endte opp i butikkversjonen.

Spillene som kom med og ble strøket

Lisensiering kan ha skylden

Det er kjedelig å se at spill som Tony Hawk Pro Skater 2, GTA2, Gran Turismo, Driver og Crash Bandicoot ikke kom med i lanseringslisten, men det kan være flere grunner til dette. Lisensiering av spill fra selskaper som ikke er Sony-eide er én av dem, da dette kan bli svært dyrt.

Utfordringene står dessuten gjerne i kø dersom det er spørsmål rundt musikkrettigheter, eksempelvis i spill som Tony Hawk Pro Skater. For for de som vokste opp med Hawk-serien er det nok rimelig uaktuelt å spille det dersom lydsporet fra blant annet Rage Against the Machine, Papa Roach eller Anthrax er borte.

Test av SNES Classic:
Ikke alt er bra med SNES Classic, men det er ikke langt unna »

Les også
Sony med gode nyheter for Playstation 5-kjøpere
Les også
Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll
Les også
Nostalgikonsoll stuper i pris
Les også
Har plukket fra hverandre nye PlayStation Classic
Les også
Nintendo avviser ryktene om mini-N64
Les også
Dette er alle spillene som kommer med PlayStation Classic
Les også
Også Sony vil ha en bit av retro-kaka: Lanserer PlayStation Classic
annonse

Les også