Tek.no

Nyhet

Fremtidens Samsung-mobiler skal få AMD-grafikk

De to selskapene inngår partnerskap.

Niklas Plikk, Tek.no
4 Juni 2019 13:00

Det amerikanske selskapet AMD er mest kjent for å lage grafikkort og prosessorer for datamaskiner, men nå har de inngått et samarbeid med Samsung for å levere grafikkteknologi til deres kommende Exynos-mobilprosessorer. Det melder nettstedet The Verge.

AMDs teknologi vil trolig overta for Mali-GPU-ene som Samsung bruker i dagens Exynos-brikker, men ingen av de to har sagt noe mer om spesifikasjoner eller hva slags ytelse vi kan forvente.

Kommer til Norge

Til tross for at AMD er amerikanske, kan det hende amerikanske brukere ikke vil få tilgang til Samsung-mobilene med AMDs teknologi innabords.

I dag er det nemlig slik at Samsung selger to forskjellige versjoner av mobilene sine. De fleste markeder, Norge inkludert, får Samsung-mobiler med Exynos-prosessorer, mens USA, Canada, Kina, Japan og Latin-Amerika får Samsung-mobiler med Qualcomm Snapdragon-prosessorer.

Om dette vil endre seg nå som AMD er på banen får vi bare vente og se, men utfallet bør uansett bli det samme for oss her i Norge.

Brukes allerede i spillkonsoller

AMD får hard konkurranse fra sin amerikanske rival Nvidia på grafikkortmarkedet, og Intel på prosessorfronten, men likevel har AMD en rekke viktige partnerskap som holder dem gående.

Både PlayStation 4 og Xbox One drives i dag av AMD-komponenter, og neste års PlayStation 5 skal også ha AMD-komponenter innabords. Googles kommende spillstrømmetjeneste Stadia bruker også spesiallagde AMD-GPU-er i sine servermaskiner.

Vi har til og med sett at Intel og AMD har laget en prosessor sammen, noe som skapte et svært interessant produkt.

Fikk du med deg dette?
Apple avslørte sin nye Mac Pro, som også har AMDs råeste grafikkort innabords »

annonse

Les også