Til hovedinnhold

Måtte oppdatere Steam VR: Beat Saber-spillere var raskere enn de trodde var mulig

Beat Saber

Beat Saber er kanskje ett av de mest vellykkede forsøkene på å lage VR-moro.

Å bruke lyssverd til å kutte opp virtuelle bokser som kommer flyvende mot deg er veldig moro, og spesielt når farten øker og bevegelsene blir mer og mer frenetiske.

Frenetiske er tilsynelatende også et passende stikkord for en del Beat Saber-spillere, i alle fall om vi skal tro oppdateringsloggen for Steam VR.

I den siste oppdateringen heter det nemlig at de har oppdatert grensene for hva de trodde var mulig for et menneske å få til med en kontroller - basert på sporingsdata fra nettopp Beat Saber.

– Raskere enn vi trodde

Dette punktet i oppdateringsloggen til SteamVR fikk enkelte til å undre.
Skjermdump

I kommentarfeltet forklarer Valve-utvikler Ben Jackson (bendotcom) at sporingssystemet har interne holdepunkter for å avgjøre om ting fungerer som de skal.

– For eksempel, hvis matematikken vår sier at du er bak den eneste basestasjonen din, da har vi åpenbart gjort en feil, for vi kan ikke få noe signal fra bak basestasjonen. En av disse sjekkene har med å gjøre hvor raskt vi trodde det var fysisk mulig for noen å bøye håndleddet sitt. Det viser seg at et motivert menneske som bruker en lett nok kontroller kan gjøre det raskere (3600 grader i sekundet!) enn vi trodde, skriver Jackson, først sett av Variety.

3600 grader i sekundet betyr altså at spillerne kan bøye håndleddet 90 grader på 1/40 av et sekund.

Sjekk for eksempel denne karen, som nok kanskje bidro til at Steam måtte gjøre endringer.

annonse