Tek.no

Nyhet

IKEA inngår samarbeid med Sonos

Men hva skal de egentlig lage?

Skjermdump
6 Des 2017 16:00

IKEA og Sonos annonserer i dag at de inngår et samarbeid som skal lanseres i varehusene i løpet av 2019.

Hva samarbeidet går ut på er imidlertid ikke veldig tydelig foreløpig.

– Enda enklere

«IKEA og Sonos skal sammen gjøre det enda enklere for folk å spille akkurat den sangen de vil, hvor som helst i boligen, uten å avbryte rytmen i hverdagen. Det skal bli lettere for folk å tilpasse stemningen hjemme - med flott design, musikk og lyd,» heter det i en pressemelding fra IKEA.

Det er selvfølgelig nærliggende å anta at det kan bety integrasjon av Sonos-kompatible høyttalere i IKEAs møbler og andre produkter, og sannsynligvis også at dagens Sonos-produkter vil selges hos IKEA?

Det bør i alle fall kunne bli billigere å kle hjemmet med smarte multiromshøyttalere enn det er i dag når IKEA nå kaster seg på bølgen.

Samtidig kan partnerskapet med Sonos, som i dag lager relativt kostbare høyttalere, synes litt underlig, men det kan kanskje sammenliknes med IKEAs nylige samarbeid med interiørdesignerne i danske Hay, som jo også er et relativt kostbart merke i mange sammenhenger.

Der ble resultatet et tydelig Hay-preg i utseende og materialer, men priser som lå nærmere IKEAs vanlige priser.

Steg tre i smarthussatsing

Møbelgiganten kaller samarbeidet det tredje steget i deres Home Smart-satsing. Steg én var lansering av trådløs Qi-lading i møbler i 2015, mens satsingen på Trådfri-produktene med smarte lyspærer i fjor var steg to.

– Sammen med Sonos vil vi gjøre musikk og god lyd tilgjengelig for flere, og vi vil lage produkter som er tilpasset hvordan folk lytter sammen hjemme. Ved å gå sammen vil vi kombinere IKEAs kunnskap om hjeminnredning med Sonos' ekspertise innen god hjemmelyd, sier Björn Block, leder for IKEA Home Smart.

annonse

Les også