Tek.no

Nyhet

Pinell tilbakekaller radioene sine på grunn av brannfare

Hvis du eier en Pinell Go eller Go Plus bør du slutte å bruke den.

Espen Irwing Swang, Tek.no
11 Sept 2015 10:28

I en fersk pressemelding kunngjør den norske radioprodusenten Pinell at de nå tilbakekaller sine radiomodeller Go og Go Plus. Årsaken skal være at det er oppdaget en produksjonsfeil i batteriet som kan føre til potensielt farlig overoppheting.

Feilen omfatter Go-modeller som er solgt mellom mai 2013 og september i år. Pinell har hittil avdekket batterifeilen i 14 av rundt 50 000 solgte enheter, og velger altså nå å frivillig tilbakekalle alle radioene for sikkerhets skyld.

Må sendes inn for nytt batteri

Dersom du er i besittelse av en Go- eller Go Plus-modell solgt i den aktuelle perioden anbefaler Pinell at du trekker ut kontakten og avslutter bruken av radioen.

Go Plus ble lansert i fjor. Foto: Pinell

Deretter kan du sende radioen i retur slik at Pinell kan installere nytt batteri og sende den tilbake til deg. Selskapet har satt opp en egen side med instruksjoner om hvordan du returnerer radioen.

Ifølge Pinell har en del kunder allerede mottatt radio med nytt batteri, og selskapet er for tiden i gang med å sende ut radioer med nye batterier til forhandlerne. Dersom radioene har et klistremerke med påskriften «2016» på undersiden og på esken er batteriet trygt.

Suksessfulle DAB-radioer

Tilbakekallelsen gjelder altså kun for Go- og Go Plus-modellene. og ikke de eldre Supersound- eller Explorer-modellene, som selskapet også produserer.

Pinells Go-radioer er digitale, oppladbare DAB-radioer som har gjort stor suksess i Norge. Go Plus-modellen ble lansert for temmelig nøyaktig ett år siden og fikk blant annet støtte for Bluetooth, som gjør at du kan bruke den med Internett-radio eller strømmetjenester.

I sommer ble det sluppet en ny DAB-radio fra et annet selskap: Amadeus Coperti har både Spotify, Bluetooth og god lyd »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Galaxy Fold er den siste i en lang rekke problemdingser
Les også
En god DAB-radio har blitt enda bedre
Les også
Sverige dropper overgang til DAB+
Les også
Senz SPDS114: Denne DAB-radioen veier bare 80 gram
Les også
Pinell Go+: Norsk suksessradio får støtte for mobiler og nettbrett
annonse

Les også