Til hovedinnhold

Se HTC Vives nye håndkontrollere i aksjon

Vi har blitt litt klokere på Vive Cosmos.

HTC

HTC dro sløret av sitt nye – eller rettere sagt kommende – hodesett Vive Cosmos under CES-messen på starten av året, og siden den gang har vi bare ønsket mer informasjon om spesifikasjoner og funksjonalitet.

Akkurat på det punktet ser det ut til at vi må vente enda litt til, men på selskapets Twitter-sider får vi nå om ikke annet en nærmere titt på de nye håndkontrollerne. Jo, vi har sett et bilde tidligere, men levende bilder hjelper alltid litt mer.

Her er det helt klart noen kjente elementer, med joystick og flere knapper for tommelen. Det første vi tenker på er jo de eminente Oculus Touch-kontrollerne.

Men samtidig ser vi at HTC har «vrengt» hele den lysende «sporingssirkelen» i forhold til disse. Først tenkte vi dette kunne være for å ikke å havne i unødvendige rettighetstvister med Oculus og/eller Samsung, men så la vi merke til at kontrollerne som kommer til Oculus Quest vil ha den samme vrien.

Derfor er det godt mulig at dette ganske enkelt gir mer nøyaktig sporing.

Sporer seg selv

HTC

Grunnen til de lysende feltene på kontrollerne er i hvert fall klar – akkurat som på Samsung HMD Odyssey trenger ikke Vive Cosmos eksterne basestasjoner eller lignende for sporing i rommet.

Hodesettets fire kameraer og andre sensorer sørger for å vite hvor det er selv, og med lysende håndkontrollere blir det enklere å oppfatte akkurat hvordan vi holder hendene også.

Denne teknologien fungerte relativt bra på Samsungs hodesett, og med flere kameraer på Vive Cosmos har vi tro på at dette kan bli virkelig bra.

Vil virke med... noe

Det store spørsmålet med Cosmos akkurat nå er hvordan, eller kanskje rettere sagt hva det skal fungere med. Den vanlige Oculus Rift og HTC Vive er som kjent avhengig av basestasjoner og en kraftig PC. Samsungs HMD Odyssey klarer sporingen selv – men er også avhengig av en skikkelig datamaskin til å drive 3D-delen.

Så har vi den kommende Oculus Quest, som skal være en helt frittstående og trådløs pakke.

HTC

Et sted mellom disse bør vi finne Vive Cosmos, som skal være lagd for en større målgruppe enn Vive og Vive Pro. Men på HTCs Vive Cosmos-nettsider kommer det også fram at det er et nytt «premium PC VR system» med «crystal-clear graphics» og skjermer som gir skarpere bilde og mindre «nettingdør»-effekt.

Vi kan derfor tro at Vive Cosmos både er ment for bruk med PC og enklere maskinvare som mobiltelefoner – her er vi spente på detaljene.

Fikk du med deg denne?
TEST: HTC Vive Pro >>>

(Kilde: TechRadar)

annonse