Tek.no

Nyhet

Hva er «Windows 1.0»?

Microsoft slettet hele Instagram-feeden sin og publiserte mystisk innlegg.

Skjermdump/Twitter/Microsoft
2 Juli 2019 17:30

Microsoft er ikke kjent for å være det mest lekne selskapet på planeten, men det siste døgnet har teknologigiganten virkelig tatt internett med storm. Og dét alle lurer på er følgende: hva mener de med «Windows 1.0»?

Nå er riktignok Windows 1.0 den aller første versjonen av Windows, lansert i 1985. Så langt så godt. Det som er verre å forstå er hvorfor selskapet har byttet til den opprinnelige logoen fra nettopp 1985 på alle kanaler i sosiale medier og også slettet alt tidligere innhold på blant annet Instagram.

Selskapet publiserte dessuten ifølge Engadget en video på Twitter-feeden sin, der alle logoene fra dagens Windows 10 og ned til nettopp Windows 1.0 raskt rulleres gjennom. Medfølgende fikk vi det som mest av alt ligner en veldig forsinket lanseringsmelding: «Vi introduserer det helt nye Windows 1.0, med MS-Dos Executive, Klokke-app og mer!!»

Du kan selv se innlegget under:

https://twitter.com/Windows/status/1145731141695168512?ref_src=twsrc%5Etfw

Spekuleres i åpen kildekode og Stranger Things-premiere

Ettersom Microsoft virkelig har gått «all in» på dette konseptet har det ikke manglet på spekulasjoner rundt hva dette faktisk betyr. At det er mer enn bare et dagligdags reklamestunt er det i alle fall liten tvil om.

Den første – og kanskje mest sannsynlige – spekulasjonen går på at Microsoft muligens vil lansere Windows 1.0 som en egen app i Windows 10, eller vil gjøre kildekoden åpen. Begge deler vil gjøre det betydelig lettere å kjøre gammel programvare på nyere maskiner, og kunne gitt mening.

En annen, og langt villere, spekulasjon, går på at dette er et samarbeid med Netflix og – hold deg fast – serien Stranger Things. Tredje sesong av denne starter nemlig om et par dager, 4. juli, og er lagt til nettopp året 1985. Dermed kan det hende at Microsoft har sørget for god produktplassering i serien, og dermed forbereder oss på dette.

Uansett hva som ender opp med å være sant, vil vi snart få fasiten. Microsoft svarer nemlig alle som spør at de vil «komme med mer snart».

Microsoft slapp ny versjon av Windows for kort tid siden:
Nytt visuelt utseende er blant nyhetene »

(Kilde: Forbes)

annonse

Les også