Tek.no

Nyhet

Googles neste Chromecast kan være rett rundt hjørnet

Og den får trolig en fjernkontroll.

Chromecast Ultra.
Niklas Plikk, Tek.no
29 Apr 2020 13:52

Det er nå tre år siden Google slapp Chromecast Ultra, og siden den gang har de vært ganske stille om en potensiell oppfølger. Det har kanskje ikke vært noe behov, da 4K-oppløsningen til Chromecast Ultra trolig holder for de aller fleste.

Men nå går ryktene om at en oppfølger er rett rundt hjørnet, og denne gangen vil den ha en fjernkontroll. Tidligere har Chromecast-plugger kun vært mulig å styre indirekte via mobilapper og ved å «caste» innhold til dem.

Avslørt av patentsøknad

Vi skrev om lignende rykter tidlig i mars, men nå er det to Google-registrerte enheter som dukket opp hos det taiwanske patentkontoret som har fått ryktene til å blusse opp igjen. I patentsøknaden nevnes det både «Dongle» og «Remote», og med Google som avsenderen skal det ikke veldig mye til for å anta at det er snakk om en ny Chromecast-plugg.

Spesielt med de tidligere ryktene i mente, som også har nevnt at fjernkontrollen vil ha en egen dedikert Assistant-knapp, og at den nye strømmepinnen også vil få støtte for HDR-innhold.

Det er også spekulert i at Chromecasten vil kunne brukes mer som en dedikert TV-boks, med egne apper og menyer man kan navigere seg rundt i med den nye fjernkontrollen.

Kommer trolig snart

Det antas at lanseringen er nært forestående. Delvis fordi den har dukket opp på patentkontoret i Taiwan, men også fordi det ville vært naturlig at Google hadde planlagt en lansering i forbindelse med utviklerkonferansen Google I/O, som skulle ha blitt arrangert den 12. til 14. mai.

Denne ble naturligvis kansellert grunnet coronaviruset, men det har også gitt oss en konkret dato det er naturlig å tro den kommende Chromecasten vil bli lansert på.

annonse

Les også