Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

OnePlus har lansert Nord 2

Heftig kamera i rimelig mobil?

OnePlus

Etter en liten rekke påståtte oppfølgere til fjorårets OnePlus Nord har selskapet lansert en telefon som er det i navnet også. Nord 2 likner heller ikke på Nord N10, N100 eller CE. I likhet med originalen har den designmessig mye til felles med flaggskipmobilene.

På baksiden har den den rektangulære kamerahumpen fra OnePlus 9-serien, og den fås dessuten i en blågrønn neonvariant, ved siden av en litt mer sedat grå utgave. Kamerahumpen er i seg selv spesiell - her skal én av bildebrikkene fra nevnte OnePlus 9 ha flyttet inn.

Rett nok skal det være snakk om brikken som brukes i vidvinkelkameraet i OnePlus 9 som tar seg av hovedkameraet i Nord 2. Og uten all Hasselblad-merkingen fra de dyrere variantene.

Skjerm som før

Mye er imidlertid også omtrent slik det har vært i Nord-land. Skjermstørrelsen er omtrent som før; en OLED-skjerm på 6,43 tommer. Den er like rask også, med 90 hertz oppdatering. Det betyr et roligere bilde med raskere oppfattede bevegelser - bra for slitne øyer ved lang tids bruk, og bra for reaksjonsevnen om man spiller.

Som før er det et frontkamera trykket inn bak et kikkhull i skjermen. Nytt for årets Nord 2 er at den får stereohøyttalere bygget inn i telefonen, og OnePlus skryter og av at den skal ha «Haptics 2.0» - de har altså gjort noe også med vibrasjonsmotoren inni.

En ting som ikke er med er HDR-støtte. Skjermen har støtte for utvidet fargerom og en funksjon OnePlus kaller AI Color Boost, men ingen av de vanlige HDR-standardene, med HDR10(+) som det vanligste, er nevnt i informasjonen vi har fått.

Skal jakte på flaggskipene

Produsenten presenterer dette som en flaggskipdödare, men det er et par flaggskipfunksjoner som er utelatt her. Trådløs lading, som er i begge de to OnePlus 9-utgavene, har måttet vike. Og det samme har vanntetting, som strengt tatt kun er i aller dyreste OnePlus-modell uansett. Lynende rask 65-watts lading med kabel er likevel inkludert, og det samme er deksel, slik OnePlus har tradisjon for.

På listen over toppmodellting Nord 2 skrytes på er imidlertid det som skal være en ekstremt kompetent nattmodus for hovedkameraet. Ellers skal Nord 2 også være egnet for gaming - hevdes det - en egenskap de andre Nord-modellene foruten den første har stilt ganske svakt i.

5G er naturligvis også på plass, slik det har vært i samtlige OnePlus-modeller siste halvannet år.

OnePlus med tilpasset prosessor

Det kan bli ganske spennende å se hvordan Nord 2 yter. Originalen klarte å gi «toppmodellfølelsen», med kjappe og smidige menyer og en reaksjonsevne utenom det vannlige for sin prisklasse. Det er kanskje her skoen har trykket mest for mellommodellene som har delt Nord-navnet siden.

Nord 2 drives av noe såpass uvanlig som en MediaTek-prosessor. Slike ser vi sjelden i modeller på vei mot norske butikker, men denne skal være litt spesiell. Det er en spesialtilpasset prosessor for denne telefonen, et samarbeid mellom MediaTek og OnePlus, der sistnevnte normalt ikke har noen egne bein i prosessorutvikling.

Om dette er begynnelsen på et større fokus på utvikling av maskinvare til telefonene sine fra OnePlus vites ikke. Per i dag er det slik at noen få store mobilprodusenter utvikler sine egne prosessorer - Samsung, Apple og Huawei - mens resten som regel kjøper standardvare - for modeller i Europa og USA kommer disse ofte fra Qualcomm.

Foreløpig kun de to største

Oppmerksomme øyne kan ha lagt merke til at de norske prisene starter på modellen med 128 gigabyte lagring og 8 gigabyte RAM. OnePlus pleier ofte å hoppe over den aller enkleste modellen når de slipper telefoner i Norge, så prisene våre starter ofte et sted midt i stigen.

Dermed er de 4500 kronene du må ut med for en variant med 8 gigabyte RAM antakeligvis noen hundrelapper mer enn du kan slippe unna med om du følger med på den aller enkleste utgaven med 6 gigabyte. Typisk dukker resten av utvalget opp etter hvert.

Salget av telefonene starter den 28. juli. Det mest spennende er om de da kan leve opp til lovnadene om å være alt man trenger fra et flaggskip, eller om brukeropplevelsen vil være vesentlig tregere, slik den er i akk så mange rimeligere mobiler.

OnePlus Nord 2 256/12 GB
OnePlus Nord 2 256/12 GB
annonse