Tek.no

Nyhet

Tesla dropper den rimeligste Model Y-varianten

Rekkevidden ville blitt uakseptabelt lav, sier Musk.

Standard Range-versjonen av Model Y blir aldri noe av, sier Elon Musk nå.
Tesla
Stein Jarle Olsen
13 Juli 2020 11:44

Da Tesla lanserte Model Y i mars i fjor, var beskjeden at det ville komme en «Standard Range»-versjon av bilen, og at denne skulle koste 39.000 dollar.

Nå velger Tesla å droppe denne, skriver Tesla-sjef Elon Musk på Twitter. Det var opprinnelig Twitter-brukeren «jgrano305» som hadde lagt merke til at informasjonen om Standard Range-versjonen var fjernet fra konfiguratoren, og Musk bekreftet at denne modellen ikke lenger inngår i Teslas planer.

– Rekkevidden ville vært uakseptabelt lav (under 250 miles EPA), svarte Musk.

Rimeligere modell kommer

250 miles tilsvarer 402 kilometer, og den amerikanske EPA-standarden er kjent for å være den strengeste av standardene som brukes for å måle rekkevidde. Musk bekreftet også at en rimeligere modell likevel er på vei, nærmere bestemt en Long Range-variant med bare én motor.

Han sier også at rekkevidden på denne vil være «betydelig høyere» enn de 300 miles (482 kilometer) som var anslått ved lansering, og at prisen ville ligge rundt 45.000 dollar - 5.000 dollar billigere enn den firehjulsdrevne varianten. Ti prosent rimeligere vil bety like i underkant av 500.000 kroner i Norge.

Tesla gjør dermed det samme med Model Y som de i praksis gjorde med Model 3. Her var beskjeden først at de skulle lage en variant til 35.000 dollar, men Tesla kuttet den relativt raskt fra konfiguratoren på nett, og bilen er nå kun tilgjengelig ved å snakke med en selger. Den har heller aldri vært tilgjengelig i Norge.

Tesla lanserte i stedet en såkalt Standard Range Plus til 38.000 dollar mer, blant annet med hakket større batteri og mer påkostet interiør.

Setter ned prisen

I helgen ble det også klart at Tesla setter ned prisen på Model Y med 3.000 dollar (drøye 28.000 kroner) i USA. Long Range-versjonen koster nå 49.990 dollar, ned fra 52.990, og Tesla har også inkludert sin såkalte «Performance Package» på Performance-varianten av bilen, blant annet med høyere toppfart og oppgraderte bremser.

Den norske prisingen ser på sin side ut til å være den samme, med henholdvis 534.900 kroner for Long Range og 589.900 kroner for Performance (som i Norge har Performance Package inkludert). Vi har kontaktet Tesla om saken, og oppdaterer om vi hører tilbake.

De norske Model Y-bilene skal for øvrig fortsatt ikke i produksjon før i 2021.

annonse

Les også