Nyhet

Razer har vist fram en liten, men heftig stasjonær

Samt bærbare med 300 Hz-skjermer.

Las Vegas / Tek.no: Alt skal helst være smått og mobilt i disse dager, men spesielle krav til størrelse betyr også høye kostnader. Det aller beste for lommeboka er derfor datamaskiner bygd opp av standardkomponenter. Disse tar dog gjerne stor plass.

Razer Tomahawk krever Intels NUC-modul.

Razer har på sin side god erfaring når det gjelder å putte kraftig maskinvare i bærbare PC-er, og nå tar de dette videre til det stasjonære segmentet.

Navnet på den nye skapningen er Razer Tomahawk Gaming Desktop, og utseende- og størrelsesmessig er dog maskinen ganske langt unna det vi ser for oss når vi tenker kraftige spillmaskiner.

Kikker vi nærmere på innmaten, får vi likevel straks mer forståelse for Razers ordvalg.

Inni aluminiumsskallet – kledelig iført herdet glass på begge sider – finner vi nemlig relativt standard komponenter, om enn basert på Intels NUC-plattform. Og da er det ikke så merkelig at det blir smått.

«Innmaten» sitter på et brett som enkelt kan trekkes ut og skyves inn.

Men for den som vil, kan man med Tomahawk ta det hele et par solide skritt videre. Her er det nemlig også gjort plass til et fullblods grafikkort, som da blir utskiftbar sammen med RAM og SSD-moduler på NUC-delen.

Rett fra Razer skal denne komme med opptil en Core i9-prosessor, 64 GB DDR4-minne og et GeForce RTX 2080 Super-grafikkort fra Nvidia.

Også som frittstående

For de som gjerne liker å gjøre ting selv, skal også kabinettet bli tilgjengelig som Razer Tomahawk N1.

Så kan man legge til NUC-modul, minne, SSD-er og grafikkort etter eget ønske. Strømforsyningen er for øvrig også i standard SFX-størrelse.

Her på CES hadde Razer dessverre gjemt hele sulamitten bak kraftig plexiglass, så vi kan ikke si mye om kvaliteten. Men det er ingen tvil om at Tomahawk er et stilrent og lite kabinett.

Prisen på moroa vet vi fint lite om ennå, men Razer mener at den skal komme seg på markedet en eller annen gang i løpet av årets første halvdel.

Blade får 300 Hz

Razer Blade Pro 17 med 300 Hz FullHD-skjerm.

Razer stilte også ut noen oppdaterte versjoner av modellene Blade 15 og Blade Pro 17. Det store nye her var displayet, som nå takler en oppdateringsfrekvens på hele 300 Hz, og så sånn sett slår Razer følge med blant annet Asus når det kommer til raskere skjermer på bærbare datamaskiner.

Enn så lenge var disse modellene utstyrt med Intels 9. generasjon Core-prosessorer, men det kunne fort bli 10. generasjon før de nye laptopene kom i salg, mente Razers representant.

Akkurat når den første Razer Blade med 300 Hz skjerm er å finne i butikkhyllene var for øvrig også ganske i det blå, så det er visst bare å ta fram den store krukka med tålmodighet.

Les også
Asus har puttet en joystick på sin nye spillmus
annonse