Tek.no

Nyhet

2019 ble et rekordår for mobilspillet Pokémon Go

Ja, det er fortsatt mange som spiller det.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
13 Jan 2020 13:00

Det var sommeren i 2016 at spillutvikleren Niantic slapp spillet som fikk alle og enhver til å gå rundt i verden for å forsøke å fange digitale lommemonstre.

Pokémon Go tok verden med storm, og det har trolig aldri blitt solgt flere nødladere enn månedene etter lanseringen, i et desperat forsøk på å holde mobilen levende.

Men til tross for at interessen dabbet av for Pokémon Go, har visst ikke alle glemt mobilspillet. Ifølge analysefirmaet Sensor Tower har nemlig Pokémon Go hatt sitt mest innbringende år i fjor. Mobilspillet skal ha dratt inn svimlende 900 millioner dollar – omtrent 8 milliarder kroner, bare i fjor. Det er mer enn de klarte i lanseringsåret i 2016.

– Det er et sjeldent comeback for et «gratisspill». Vanligvis har disse spillene bare suksess i en kort periode, før de forsvinner inn i glemmeboken for alltid, skriver teknologinettstedet The Verge.

Les også
– Nei, Pokémon GO kommer ikke til å gå over
Sensor Tower

Mange store oppdateringer

Niantic har klart å holde spillerne engasjerte med en haug av store oppdateringer av både grafikk og funksjoner. Der man i 2016 stort sett var begrenset til å vandre rundt og samle Pokémons og sloss i individuelle kamper på spesielle områder, kan man nå samles for å kjempe i såkalte raid-kamper for å ta ned større monstre. Spillere kan også utveksle monstre med hverandre, noe som var en svært etterlengtet funksjon for mange.

Så langt skal Niantic ha sanket inn over 3.1 milliarder dollar – 27.5 milliarder kroner – fra Pokémon Go alene, ifølge Sensory Tower.

Les også
Dette er det første du burde gjøre når du spiller Harry Potter: Wizards Unite

Spiller du fortsatt Pokémon Go? Fortell oss i kommentarfeltet under!

annonse

Les også