Til hovedinnhold

Reddit-sjefen: TikTok er som en parasitt

Advarer folk mot å «installere spionvare som det der på mobilene sine».

Horacio Villalobos – Corbis/Getty Images

Den kinesiske videodelingsappen TikTok er blant de mest populære sosiale medieplattformene i verden om dagen. De har over 500 millioner månedlige aktive brukere og er en av de mest nedlastede i Norge.

Det forhindret ikke Steve Huffman, sjefen for Reddit, fra å lange ut mot appen, skriver Tech Crunch. I en paneldebatt hvor diskusjonen etter hvert begynte å dreie seg om TikToks innovasjoner, forkastet Huffman ideen om at Sillicon Valley-gigantene har noe å lære av den kinesiske nykomlingen:

– Det kan hende jeg kommer til å angre på dette, men jeg kan ikke engang synke til deres nivå for å tenke som dem. Fordi jeg ser på appen deres som så fundamentalt parasittisk. De lytter alltid, avlyttingsmetodene deres er rett og slett skremmende og jeg kunne ikke fått meg selv til å installere enn app som det der på mobilen min. [ ...] Jeg advarer folk aktivt mot å installere den spionvaren der på mobilen, sa Huffman.

TikTok: – Grunnløse anklager

Huffman var den klart mest kritiske av deltagerne i paneldebatten, som også inkluderte Elliot Schrage, tidligere policysjef hos Facebook og Sam Lessin, tidligere produktsjef hos Facebook.

I motsetning til Huffman skal Lessin ha sagt at TikTok har gjort en rekke nevneverdige innovasjoner.

Paneldebatten var en del av en konferanse kalt Social 2030, hvor temaet skal ha vært nettopp sosiale apper og hvilke trender vil endre appene i tiden som kommer.

I en uttalelse til Tech Crunch, som først skrev om Huffmans uttalelser, sier en talsperson fra TikToks moderselskap ByteDance at Huffmans anklager ikke stemmer:

– Dette er grunnløse anklager uten et snev av bevis.

Flere er skeptiske til den kinesiske appen

Det er imidlertid ikke bare Huffman som er skeptisk til hvordan TikTok sporer brukerne sine.

Nettstedet The Verge nevner blant annet sikkerhetsforskeren Matthias Eberl som har avslørt at TikTok bruker en kombinasjon av lyd- og nettlesersporing for å avgjøre hvilke brukere som ser og deler en video på både appen og nettet. ByteDance sa i dette tilfellet at teknikken ble brukt for å identifisere skadelig nettleseroppførsel, men Eberl skal ha motbevist dette ved å vise at nettsiden tilsynelatende fungerte like godt med scriptet avskrudd.

annonse