Tek.no

Nyhet

Kompakt ultrazoom fra Sony

22 Aug 2007 15:13

Vi har en liten mistanke om at produsentene får litt innsideinformasjon fra hverandre, siden både Canon og Sony lanserer sine første kompakte ultrazoomkameraer i samme uke.

Men det er bare fint for oss. Da får vi mer å velge i.

Sony sin modell er beregnet på de som ønsker lang tele, men ikke trenger all verdens manuelle funksjoner. Sony har også ofret den elektroniske søkeren vi finner i de fleste ultrazoomkameraer. Til gjengjeld har størrelsen blitt svært behagelig.

Zoomområdet tilsvarer 38-380mm. Det er fint for de som vil ha mest mulig tele, ikke fullt så fint for de som ønsker vidvinkel. Der stiller Panasonic sterkere med sin TZ3, som har zoomområde fra 28-280mm.

H3 har fått intelligent følgefokus til bruk ved sportsfotografering, og naturligvis ansiktsgjenkjenning, slik alle nye kameraer har.

Siden Sony også er store på TV-er, har de lagt inn en mulighet for å vise bilder fra kameraet i full 1920 x 1080 oppløsning på TV. Det er en flott mulighet hvis du benytter deg av TV-visning rett fra kameraet, og vil gi langt høyere kvalitet på bildene.

Det har også blitt plass til bildestabilisator og det Sony kalle ”Dynamic Range Optimizer”, som lyser opp mørke områder i bildene.

De to største konkurrentene til kameraet blir nok Panasonic TZ3 og Canon SX100. Alle har noen lunde de samme spesifikasjonene. Canon har kanskje litt flere manuelle muligheter. Panasonic har vidvinkel og 3 tommers skjerm og er det minste av disse tre, mens Sony kanskje har de fleste funksjoner for å lette fotograferingen for de mindre erfarne brukerne, og har den lengste telen.

Se en sammenlikning av spesifikasjoner her.

Sony Cyber-shot DSC-H3 får en veiledende pris på hyggelige 2990,- kroner, og blir til salgs fra september.

annonse