Tek.no

Nyhet

NEC og bilselskap i PC-samarbeid

Espen Brunsvig
25 Okt 2007 09:01

For de som ikke har fått nok av bærbare PC-er med bilmerker, på kommer nå altså NEC og Nissan på banen. Som man vil anta er det mer snakk om en robust bærbar enn en ekstremytende en, når Nissan X-Trail og ikke en supersportsbil er involvert.

Utgangspunktet for samarbeidsmaskinen er NECs Lavie G Type J, en 12,1-tommers PC. Kabinettets utforming skal la tankene gli over til X-Trail, det samme skal rødfargen som er samme som man kan få på bilen. Maskinen er selvsagt dekorert med X-Trail-logoer, blant annet på håndleddstøtten, og leveres med en vanntett nylonbag. Materialet brukt for sistnevnte er samme som for setene i X-Trail.

Innmaten inkluderer Core 2 Duo (U7500) og en DVD-brenner (dobbeltlag). Skjermen er som nevnt på 12,1 tommer, visstnok med en oppløsning på 1024x768 (XGA). Operativsystemet er Windows Vista Home Premium som standard.

Drøye 12 000 kroner (¥243 495) må man ut med for å få en Nissan på skrivebordet. Dog kan maskinen selvsagt konfigureres i henhold til egne ønsker.

Maskinen er tilgjengelig via Nissans medlemskapsnettside i Japan og vil i slutten av måneden også gjøres tilgjengelig gjennom en japansk NEC-styrt nettside, NEC Direct. På dette tidspunktet vil medlemmer av den ene nettsiden også få tilgang til den andre og etter sigende vil flere Nissan/NEC-produkter etter hvert gjøres tilgjengelige.

På vår side av kloden er det nok derimot mindre sannsynlig at PC-en (eller andre Nissan/NEC-samarbeidsprosjekt for den saks skyld) vil dukke opp i nær fremtid.

(Kilde: www.nec.co.jp)

Les også
To annerledes bærbare
Les også
AMD fokuserer på bærbare
Les også
HP Pavilion HDX9050
Les også
Dell XPS M1330
annonse

Les også