Tek.no

Nyhet

Mmmmultimedia-PDA

3 Nov 2005 13:45

Taiwanske HTC har annonsert en kommende multimedia-PDA som ser spennendet ut. Godbiten heter Muse, og skal kjøre Windows Mobile 5.0. Muse ser i grunn mest ut som en MP3-spiller, men kan tilby mange flere funksjoner enn en iPod.

Dette er nemlig en full 3G-telefon med multimediamulighter, som du også kan ringe med. Den har også mulighet for såkalt HSDPA som kan gi deg surfehastigheter opp mot to megabit per sekund. Den har kamera for videosamtale på forsiden, mens baksiden skjuler et 2,1 megapiksels kamera med fotolys. Den er også utstyrt med trådløst nettverkskort, blåtann og infrarød port.

Det som gjør denne PDA-en interessant til multimediabruk er først og fremst det store minnet som skjuler seg under panseret. Muse kan skilte med hele fire gigabyte minne, og kan utvides med miniSD-kort dersom du har behov for mer lagring. I tillegg har den innebygget FM-radio, stereohøyttalere og en TV-utgang som gir deg mulighet til å se film på en helt vanlig TV. Muse er også utstyrt med USB2.0, som sikrer rask overføring av filer fra PC til PDA.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 240 piksler med en fargedybde på 65 000 farger. Dersom vi kikker under panseret, finner vi en 416MHz prosessor. Dermed skulle alt ligge til rette for en skikkelig multimediaopplevelse, med film, musikk, radio eller dataspill.

Aldri hørt om HTC, sier du? Da bør du ta en titt på Qtek eller i-mate, som begge kjøper sine enheter fra HTC og setter sine egne navn på dem. Derfor er det sannsynlig at vi vil se HTC Muse under Qtek- og i-mate-navnet når denne saken slippes. Men det ser dessverre ut til at vi må vente til neste sommer før vi får legge labbene på en Muse. HTC har nemlig annonsert at telefonen ikke kommer før juli 2006.

(Kilder: MSmobiles.com, Engadget.com, TheRegister.co.uk)

Les også
Windows-Treo fra Palm
Les også
Oppgraderer S100
Les også
HP lanserer GPS-telefon
annonse