Tek.no

Nyhet

Microsoft truet seg til Defender-navnet

Vegard Andreas Larsen
10 Nov 2005 07:00

Det er bare 3 dager siden Microsoft avdekket det nye navnet for Windows Antispyware. For en måned siden tilhørte navnet Windows Defender en australiener ved navn Adam Lyttle. Den 22-årige utvikleren fra Adelaide hadde utviklet et program som hindret nettsider å gjøre endringer på en datamaskin.

Han visste ikke at Microsoft hadde planer om å bruke navnet til sine egne produkter da han ble kontaktet av programvaregigantens advokater. De skrev at han krenket deres Windows-varemerke, og ba han om å slutte å bruke navnet Windows Defender.

Lyttle bestemte seg for å ikke sloss om navnet, hovedsaklig fordi han ikke hadde arbeidet med sitt Windows Defender på over et år. Etter å ha konsultert en venn som studerte jus, signerte han avtalen. Avtalen inneholdt blant annet en klausul som gav Microsoft alle retter til Windows Defender-navnet. Han fikk ikke noen kompensasjon for navnet, og sier at han ville gitt fra seg navnet selv om selskapet hadde sagt hva de ønsket å bruke det til.

Microsoft sier de ser saken fra et annet perspektiv. Da de kom opp med idéer til navn på det nye produktet, ble mange ulike navn luftet. Disse ble så sjekket på nettet, og det var da de oppdaget Lyttles Windows Defender. De gav beskjed til selskapet advokater om dette, og da ble brevet sendt ut.

Kilde: SeattlePI

Les også
Microsoft gir bort utviklingsverktøy
Les også
Ny oppdatering for Windows
Les også
Microsoft tester nytt operativsystem
Les også
Windows Antispyware blir Windows Defender
annonse

Les også