Tek.no

Nyhet

Ny versjon av Google Desktop

22 Aug 2005 12:00
annonse


Klikk på bildet!

Google Desktop har blitt et svært populært verktøy etterhvert. I denne betaversjonen har Google dratt frem en idè Microsoft luftet da de første bildene fra Windows Vista lakk ut på nettet. Microsofts egen sidebar har blitt droppet i den nylige betaversjonen av Windows Vista, men Google tror likevel det er en god idè.

Etter at du har installert den siste versjonen av Google Desktop, får du noen valg av hvordan du vil sette den opp. Her er en av nyhetene muligheten til å velge Deskbar, som gjør at du får en vertikal stripe på høyresiden av skjermen. Her vises mye nyttig informasjon, og du kan lett tilpasse hva som vises her.

Google Desktop kobler seg automatisk opp til Outlook, og viser utklipp av de nyeste e-postene. En nyhetsoversikt gir deg nyheter som du er interessert i, hentet automatisk fra Google News. Såkalte "Web clips" henter informasjon fra RSS-feeder på nettsider du har besøkt, og kobler seg automatisk opp mot Opera, Internet Explorer eller Firefox for å hente denne informasjonen.

Det er også en såkalt "Scratch pad", hvor du kan notere ned ulike notater du måtte ha. Under der finner du et slideshow av bilder, som er hentet fra Mine dokumenter-mappen din, og når du har sett på bilder på nettet, vil bilder også hentes derfra.

annonse

"Quick view"-feltet vil hele tiden vise de programmene og nettsidene som du besøker oftest. "What's hot"-feltet henter ned informasjon om hva som er mest populært på nettet om dagene, basert på Googles egne rankinger.

Det kuleste er nok at du kan installere ekstra plugins etterhvert som du trenger dem. Det er mange plugins tilgjengelig fra Googles nettsider, og nederst på skjermbildet kan du se TimeWarp, som viser en analog klokke med mange muligheter.

Du kan hente ned Google Desktop 2 Beta fra desktop.google.com.

Les også
Google med et nytt Blogger-program
Les også
Yahoo likevel mindre enn Google?
Les også
Google boikotter stor nyhetsside
annonse

Les også