Til hovedinnhold

Se hva HP har laget

Ipaq Data Messenger har fullt tastatur. (Klikk for større bilde)

HP lanserte nylig to nye mobiltelefoner i sin Ipaq-serie. De nye telefonene er basert på Windows Mobile 6.1.

De to nye telefonene heter HP Ipaq Voice Messenger og Data Messeger, og er i praksis nesten identiske i funksjoner. Data Messenger har imidlertid et utskyvbart qwerty-fulltastatur og trykkskjerm, mens Voice Messenger ikke har trykkskjerm, og et vanlig tastatur under skjermen. Dette tastaturet har qwerty-oppsett, men har to bokstaver på hver tast.

Alt av netteknologi

De to telefonene er utstyrt med super-3G og Edge slik at du får de raskeste nedlastingshastighetene i mobilnettet. I tillegg er det Wi-fi på de nye modellene, slik at du kan koble deg til trådløse nett og surfe uten å betale ekstra mange steder.

GPS har etterhvert blitt en selvfølge på profftelefoner, noe HP også har fått med seg. Telefonene har Google Maps forhåndsinstallert, og 30 dagers prøvetid på navigasjon.

Svar på e-post med stemmen

En av de mer interessante funksjonene ved de nye HP-telefonene er at du kan svare på meldinger bare ved å snakke til telefonen. Meldingsfunksjonen er for øvrig basert på Outlook Mobile, så det er snakk om fullblods e-posttelefoner med full Exchange-støtte.

Telefonene har også en optisk mus i stedet for vanlig piltast. Dette gjør at du bare trenger å dra fingeren over et felt for å bla i menyer, akkurat som på fingermus på PC-er. Utover dette finner du de vanlige Windows Mobile-systemtastene på fremsiden av telefonene.

Begge telefonene har støtte for Micro-SD-minnekort på inntil 8 GB. Lading og datatilkobling skjer via Micro-USB, mens lydtilkoblingen er en 2,5 mm jackplugg. De to telefonene har også kamera med 3,1 megapikslers oppløsning og autofokus.

Den store forskjellen

Ipaq Data Messenger har en 2,8 tommers trykkskjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning, mens Voice Messenger har en ikke-trykkfølsom skjerm på 2,4 tommer med samme oppløsning.

Voice Messenger kommer i salg i løpet av høsten, og vil koste 4000 kroner. Data Messenger skal dukke opp i jula, og koste 5000 kroner.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Dette er en HTC-telefon
Les også
HP lanserer forretningsmobil
Les også
Her er HPs nye mobiler
Les også
HP iPaq 514
Les også
HP iPaq 510
Les også
IP-mobil for proffene
annonse