Tek.no

Nyhet

Her er Armani-mobilen

24 Sept 2007 18:15

Så sent som i forrige uke ville ikke Samsung bekrefte at en slik telefon var på vei. Men nå er det altså offisiellt: Samsung og Armani har laget en mobiltelefon sammen.

Den nye telefonen har ikke vært noen veldig godt bevart hemmelighet for koreanerne, siden det har versert bilder av Armani-telefonen en god stund allerede.

Telefonen ble lansert under Giorgio Armanis Spring/Summer 2008 Womens fashion show i Milano i dag.

Trykkfølsom

Samsung og Armani har kokt i hop en telefon med en 2,6 tommers berøringsfølsom skjerm. Telefonen har sine likhetstrekk med LGs Prada-mobil, men er en del mindre i størrelse. Med målene 8,75 x 5,45 x 1,05 cm og en vekt på 85 gram burde ikke Armani-mobilen ta opp store plassen i lomma.

Menysystemet ser utiftra bilder ut til å være det samme som finnes i F700, en av Samsungs nye modeller. Systemet kalles Croix, og har blitt tildelt en designpris av tyske Design Forum International.

Under panseret finner vi trebånds GSM-støtte og Edge. Armani-telefonen mangler altså 3G, slik som LGs Prada-telefon også gjør. Dette er likevel kanskje ikke noen veldig stor mangel for målgruppen.

Tre megapiksler

Telefonen har et tre megapikslers kamera på baksiden. Bilder, video, musikk og annet digitalt pikkpakk kan lagres på et microSD-minnekort. Bilder kan i tillegg skrives ut, siden telefonen har støtte for både PictBridge via USB og BPP-profil over Bluetooth. Musikk kan spilles trådløs takket være A2DP-støtte.

Når man ser over spesifikasjonene er dette definitivt ikke en telefon for deg som er ute etter de nyeste teknologiene. I tillegg til 3G mangler telefonen nemlig også Wi-Fi, et smart operativsystem og GPS.

Langt fra billig

Om du vil ha en Armani-telefon må du finne veien til nærmeste Giorgio Armani-butikk eller "utvalgte mobiltelefonbutikk" fra og med november. Telefonen kommer imidlertid neppe til Norden før i desember. Prisen blir trolig rundt 6500 kroner inkludert mva.

(Kilde: Mobil.se, Samsung)

Les også
Dior lanserer mobil
Les også
Nå kommer Armani-mobilen
Les også
Her er Prada-telefonen i gull
Les også
LG KE850 Prada
annonse
Loading