Til hovedinnhold

Iphone 3G tok fyr

Aftonbladet

Uheldigvis for Apple, leverer Iphone 3G mer enn gode salgstall. I tiden etter lansering har problemer og negative avisoverskrifter stått i kø. For drøyt to uker siden opplevde en uheldig forumbruker hos Macrumors.com at telefonen hans smeltet i lommen, og nå har det dukket opp et nytt tilfelle som fort kunne gått galt.

Èn måned etter at svenske Emil Ahlén skaffet seg et eksemplar av Iphone 3G, våknet han av røyklukt, forårsaket av brann i ladesporet på telefonen. Ahlén sier til svenske Aftonbladet at ladepluggen hadde smeltet sammen med telefonen, og at det stod synlige flammer opp av telefonen.

– Bare flaks at den ikke lå i sengen

Heldigvis lå telefonen på gulvet, uten å antenne tepper eller andre brennbare objekter. – Det var bare flaks at den ikke lå i sengen, slik den pleier, sier Ahlén til Aftonbladet, og understreker at det fort kunne endt med katastrofe.

Han fikk slukket brannen ved å bruke et håndkle.

Problematisk reklamasjon

Ahlén har vært i kontakt med både Apple og Telia, som selger telefonen i Sverige, men har bare blitt henvist frem og tilbake mellom selskapene.

– Telia sier at det ikke er noe de kan gjøre. Jeg må betale ut kontrakten, sier Ahlén.

Da Aftonbladet tok kontakt med Telias pressetjeneste, var responsen en helt annen.

– Det er bare å komme inn og reklamere telefonen. Vi gir naturligvis kunden en ny telefon eller reparerer den gamle, avhengig av skaden, sier pressekontakt i Telia, Iréne Krohn til Aftonbladet.

Ingen kommentar fra Apple

Da avisen tok kontakt med presseansvarlig i Sverige, Petter Ahrnstedt, fikk de et etterhvert velkjent svar: – Ingen kommentar.

Ahrnstedt lovet imidlertid å prøve å få en kommentar fra den engelske Apple-talsmannen.

(Kilde: Aftonbladet)

annonse