Tek.no

Nyhet

Ett steg nærmere 4G

Einar Eriksen
19 Nov 2007 10:10

GSM Association har nå bestemt seg for å støtte LTE (Long Term Evolution) i arbeidet med å finne en standard for neste generasjons mobilnett, populært kalt 4G.

LTE er en gruppe som arbeider for å gi høyere internetthastigheter enn vi får i dagens mobilnett. Målet er å finne en standard for neste generasjons mobilnett. En av teknologiene som diskuteres er HSOPA, en videreutvikling av dagens super-3G-nett (HSDPA). 

Les mer om HSOPA på Wikipedia »

100 Mbps

Målet med arbediet er å videreutvikle 3G-nettet (UMTS) til å gi høyere internetthastigheter til en lav pris. Dagens super-3G-nett kan gi hastigheter på inntil 14,4 Mbps. LTE har som mål å tilby 100 Mbps nedlastingshastighet, et mål blant andre Nokia stiller seg bak.

GSM Association mener at LTE er den beste kandidaten til å finne teknologien som skal erstatte dagens super-3G-nett. Den store amerikanske operatøren Verizon har også for kort tid siden holdt en knapp på LTE foran teknologier som WiMax og UMB.  GSM Association vil nå jobbe sammen med andre organisasjoner som er med på LTE-initiativet.

(Kilder: Engadget)

Les også
Netcom bygger 4G i Oslo
Les også
Ring uten mobildekning
Les også
NetCom har åpnet super-3G
Les også
Vi er størst på 3G
Les også
Råkjører i GSM-nettet
annonse

Les også