Til hovedinnhold

IDC og VMware i virtualiseringskrangel

VMware stiller sterkt spørsmålstegn til IDCs siste virtualiseringsundersøkelse der det skrives at Microsofts Hyper-V utgjør 23 prosent av alle nye leveranser.

På Microsoft Technet skrives det følgende:

"VMware is no longer the dominant server virtualization vendor (less than 50 percent [of the market]). Customers now have choices that include Microsoft, Citrix, Sun, Novell, RedHat and Oracle."

samt en kommentar som tydeligvis svir hardt hos VMware:

"Microsoft's server virtualization software already has half of VMware's share in the market." 

Forrige uke bekreftet en VMware-talsmann at selskapet er sterkt tvilende til IDCs tallmateriale i denne undersøkelsen. Spesielt synes man det er rart at Microsoft klarte å skaffe seg en slik posisjon bare i løpet av de to ukene Hyper-V offisielt var på markedet før kvartalsslutt.

I etterkant har imidlertid IDC sagt at de 23 prosentene inkluderer Virtual Server 2005, Hyper-V og OEM-leveranser.

VMware indikerte også mistanker om at undersøkelsen var sponset og sterkt påvirket av Microsoft, men IDC avviste dette i senere uttalelser.

Det er neppe noen tvil om at Microsoft faktisk leverer et virtualiseringsprodukt, men i praksis er det like interessant å se på hvem som bruker Hyper-V i kritisk produksjon sammenlignet med VMware, Citrix og de andre virtualiseringsaktørene.

I skrivende stund er det nok fortsatt mange som ser på Microsofts hypervisor som bedre egnet til utvikling og testing enn produksjonsservere.

I realiteten er det tross alt en viss forskjell i fartstid og historikken til Hyper-V og VMware. Dersom man setter det litt på spissen har VMware nær 10 års virtualiseringserfaring, mens Microsoft knapt kan vise til 10 uker!

(Kilde: Cnet)

annonse