Tek.no

Nyhet

SE med ni nye telefoner på vei?

Slik mener Unwiredview at Hikaru kan se ut.
Simen J Willgohs
24 Okt 2008 12:22

Ifølge flere nettsteder skal Sony Ericsson ha et større antall nye telefoner på tegnebrettet, klar til lansering over jul. Kildene, som varierer fra SE-blogg til nettstedet Unwiredview, hevder blant annet at det skal være en Iphone-utfordrer på vei.

Hikaru - ny Iphone-utfordrer

Denne utfordreren skal, ifølge nettstedene, ha det foreløpige kodenavnet Hikaru, og ha både et åtte megapikslers kamera og 8 GB minne innabords. Det er noe usikkerhet om telefonen vil ha et stort qwerty-tastatur etter modell fra Xperia X1, men det er helt sikkert at dersom Hikaru kommer, vil den ha trykkskjerm og trykkskjermsmenyer etter modell av de som har tatt landet med storm de siste året.

I tillegg til trykkskjermstelefoner, er det ventet oppgraderinger i Walkman- og Cybershot-serien.

Først ut er Twiggy, som den visstnok kalles internt. Denne skal være en oppfølger til Sony Ericsson W350, og skal videreføre suksesskonseptet med en liten og hendig musikktelefon. Men selv om designen virker å forbli uendret gjelder det samme ikke for spesifikasjoner. Twiggy skal få en høyere oppløsning i skjermen, nærmere bestemt 240 x 320 punkter. Den siste versjonen av Walkman-spilleren for mobil og et 3,2 megapikslers kamera er to andre godbiter.

Fire nye Cybershot

Først ute av Cybershot-nyhetene er Yue, som skal være oppfølger til selskapets K550i. Da snakker vi med andre ord om en begynnermodell for Cybershot-serien. Utover at telefonen skal være klar for butikkene allerede i slutten av første kvartal neste år er det kun hevdet at den skal ha et 3,2 megapikslers kamera.

En annen Cybershot-nyhet går under navnet Frances. Denne skal være noe mer avansert enn Yue og komme med både GPS og linsebeskyttelse, i tillegg til fotofunksjoner som ansiktsgjenkjenning. Frances skal visstnok komme i nedskyvbart format og rettes mer mot stilbevisste enn andre Cybershot-modeller. Når denne kommer i salg er ukjent.

Den mest avanserte av Cybershot-nyhetene skal hete Filippa. Bakgrunnen for det er et fem megapikslers kamera, støtte for super-3G med HSUPA og 140 MB internminne. For de uinnvidde er HSUPA en datateknologi som gir rask opplasting, og ikke bare rask nedlasting. Teknologien er enda ikke tilgjengelig i Norge, noe en får håpe at den er innen Filippa eventuelt dukker opp her til lands.

Og om du trodde det var nok Cybershot, tro om igjen. Sony Ericsson skal ifølge ryktene også ha en modell under navnet Kate i tankene, denne med 3,2 megapikslers kamera, autofokus og linsebeskyttelse i ermet. Super-3G og 120 MB internminne skal også være på plass.

....og litt Walkman

Dette skal være Twiggy - oppfølgeren til W350i.

Sist ut av de større nyhetene skal være W705, som skal gå under utviklernavnet Rika. Dette er en Walkman-versjon av Sony Ericsson G705. På innholdslisten står både GPS og Wi-fi.

Det ryktes også at Sony Ericsson planlegger å slippe en Walkman-utgave av spillmobilen F305, tiltenkt de mindre pengesterke musikkentusiastene. Her skal det være lite annet nytt enn det vi allerede har sett i F305.

Sett i øynene at Sony Ericsson sliter om dagen med å holde hodet over vannet og har varslet et porteføljekutt på 20 prosent, er det nesten utenkelig at samtlige av modellene vil komme. Ihvertfall ikke hit til lands. Trolig vil selskapet satse på de mest sikre modellene som en vet vil lykkes, deriblant Twiggy og Hikaru.

Men hvordan Sony Ericsson legger strategien fremover nøyaktig får vi trolig ikke vite før det nærmer seg Mobile World Congress i Barcelona neste år, med mindre selskapet innkaller til pressekonferanse før den tid.

(Kilder: Mobil.se, SEMC Blog, Unwiredview)

Les også
Sjekk hvordan Xperia X1i ser ut inni
Les også
Nokia bekrefter flere trykkskjermstelefoner
Les også
Er dette LGs nye Windows-mobil?
Les også
Rekordtynn kameratelefon fra LG
Les også
Ny Walkman-mobil på vei?
Les også
Nye bilder av ukjent Sony Ericsson-mobil
annonse

Les også