Nyhet

Gmail nede, igjen

En del brukere opplevde i går at Googles nettbaserte e-posttjeneste, Gmail, var nede.

Nettstedet PC World har registrert følgende nedetider for Gmail:

  • 7. august 2008
  • 9. mars 2009
  • 1. september 2009
  • 24. september 2009

Riktignok skal nedetiden i går ha rammet et relativt fåtall brukere, men i lys av hvor ofte dette har skjedd i det siste, er det med på å svekke troverdigheten til nettskyen, ikke minst for bedrifter. Det er også ille nok for privatpersoner, dersom tusenvis av meldinger er låst på en server i nettskyen.

Store aktører som Amazon og Microsoft har bestemt seg for å lansere produkter i nettskyen, og fersk undersøkelse viser at flere bedrifter tar i bruk nettbaserte tjenester som Google Dokumenter. Det er Google som har lengst erfaring med slike tjenester, og burde derfor kanskje vite hva de driver med.

Det siste i saken er at Google ifølge Computerworld skal ha innrømmet at nedetiden gjelder langt flere brukere enn tidligere antatt, men at nedetiden skal ha variert fra bruker til bruker.

Forebyggende tiltak

I vår Gmail-guide finner du en rekke tips om hvordan du kan ta sikkerhetskopi av dine e-postmeldinger, men disse tipsene er kun forebyggende for meldinger som tidligere er blitt mottatt – dersom Gmail er nede vil du selvsagt ikke kunne laste ned nye meldinger.

(Kilde: PC World.com)

Les også
Vedlegg fungerer nå med Gmail offline
Les også
Ny tabbestopper i Gmail
Les også
Farene ved nettskyen
Les også
Gmail ut av beta
Les også
Gmail med klikk-og-dra mulighet
Les også
Send større vedlegg med Gmail
annonse