Tek.no

Nyhet

7D nærmer seg butikkhyllene

25 Sept 2009 12:55

Canon Norge melder at deres nye speilrefleksmodell beregnet på entusiaster og (semi-) profesjonelle fotografer nå snart blir å finne i butikkhyllene. Canon EOS 7D slo ned som en bombe da det ble lansert for litt siden, på grunn av dets imponerende spesifikasjonsliste. Kameraet skal være godt for 18 megapiksler og kan ta opp til 8 JPG-bilder i sekundet i over 15 sekunder sammenhengende. Solid er det også, og kameraets værtetting sammenlignes av Canon selv med en av deres legendariske proffmodeller fra film-tiden. Vi fikk sniktitte litt på nykomlingen, og lot oss imponere.

I følge Canon er offisiell salgsstart på 7D fredag 25 september, men det er fra Canon til butikkene, så det vil ta noen dager ekstra før du kan kjøpe deg et eksemplar i en norsk butikk. Det realistiske er at du nok må vente til en av de første dagene i neste uke før du vil set et eksemplar i en butikkhylle her til lands.

Veiledende priser i Norge blir som følger:

Prisene på 7D i produktguiden er imidlertid langt lavere, og de billigste nettbutikkene opererer i skrivende stund med priser på rundt fjorten tusen kroner for kun kamerahuset. De laveste prisene på 7D med 18-135mm-objektivet ligger på rundt 18000,-, mens 7D og 15-85mm-objektivet fås for 19000,- og oppover.

Les også
Mulig feil i Canon EOS 7D
Les også
Ny firmware til 7D
Les også
Canon EOS 7D
Les også
EOS 7D: Flaggskip blant crop-kameraer
annonse

Les også