Tek.no

Nyhet

Den første testen av Nokias N900

20 Aug 2009 18:00

Nokia har flere ganger vært i søkelyset i det siste på grunn av en ryktetelefon ved navn RX-51, eller N900 som den også heter.

Nå har det russiske nettstedet Mobile Review publisert en test av telefonen inkludert bilder, noe som definitivt tyder på at N900, som kjører menysystemet Maemo, er både ekte og at det er eksemplarer i omløp utenfor Nokias egne korridorer.

I sin omtale av N900 gir Mobile Review telefonen ros for sin hastighet i oppstarten. Denne skal være mye raskere enn menysystemet S60.

Nettstedet var også imponert over menyene og deres utseende i Maemo.

Telefonens skjerm har en oppløsning på 800 x 480 piksler og fungerer etter sigende godt til å se på video. N900 har for øvrig også en liten støtte du kan vippe ut for å stille telefonen opp på bordet i horisontal tilstand.

GPS som på N97

GPS er også på plass, og det skal ikke ha tatt mer enn to minutter før telefonens mottaker hadde fått kontakt med tilstrekkelig mange GPS-satelitter. Mobile Review beskriver GPS-funksjonen som sammenliknbar med N97.

N900 har fått egne snarveier til sosiale tjenester som Twitter og Facebook, slik at du ikke behøver å rote deg inn i menyene når du skal fortelle verden at du er på bussen eller spiser kjøttkaker til middag.

Alt i alt er Mobile Review fornøyde med førsteinntrykket av N900, som skal komme i butikkene sent dette året. Prisen skal være på rundt 4700 kroner.

Vil du lese hele testen og se flere bilder, kan du ta turen innom Mobile Reviews egne sider.

(Kilde: Mobile Review)

Les også
Nokia N900
Les også
Nokia N900 og HTC HD2 er forsinket
Les også
Nokia lanserer N900
Les også
Her er Nokia Rover
Les også
Nokia N900 rundt hjørnet?
Les også
Nytt surfebrett "bekreftet"
annonse