Nyhet

Gigantlekkasje fra HTC

En ny brosjyre for åtte kommende HTC-modeller er lekket på detstore mobilforumet XDA-developers. Brosjyren det dreier seg om stammer fra et møte mellom mobiloperatøren T-mobile og produsenten. Ingenting er foreløpig bekreftet, men det har tidligere vist seg å være god grunn til å ta rykter på dette forumet alvorlig. 

Nyhetene er denne gang delt inn i kategorier. Design/Lifestyle retter seg inn mot de designbevisste blant oss, mens Social retter seg mot de som er uløselig knyttet til Facebook og Twitter. For de aller mest krevende fins seriene Performance (ytelse) og Productivity (produktivitet), som man må anta blir toppmodellene for henholdsvis mediebruk og kontorbruk.

Modellene:

I Design-serien får HTC Hero sin oppfølger. Den nye mobilen heter HTC Legend, og ser ut til å dele den karakteristiske Hero-knekken. Ellers ser det foreløpig ikke ut til at denne modellen skiller seg for mye fra Hero. Med 5 megapixel kamera og vitale mål på 11,1x5,7x1,14 centimeter ser dette ut til å først og fremst være en designoppdatering. Mobilen skal etter sigende dukke opp i mars.

Litt senere, i juni, skal HTC Salsa treffe hyllene. Dette ser ut til å bli epostmaskinen blant Android-telefonene, da den har fulltastatur og bredskjerm. Ellers er den noenlunde enkelt bestykket med 3,2 megapikslers kamera, FM-radio og 528 MHz prosessor fra Qualcomm. 

I Social-serien er det modellene Tide og Buzz som skal sørge for at tilkoblingen til Facebook og Twitter holder stand. Tide blir en utradisjonell Android-telefon, med trykkskjerm og vanlig numerisk tastatur under. Sannsynlig slippdato er i løpet av april 2010, og ellers er de lekkede spesifikasjonene de samme som for HTC Salsa. 

Buzz fortsetter HTCs forsøk på å gjeninnføre utskiftbare deksler. Det vil være logisk å anta at det er snakk om oppfølgeren til HTC Tattoo som er i hyllene i dag. Kamera på 5 megapiksler, autofokus og super-3G er blant stikkordene.

HTC Bravo ser ut til å bli blant de heteste modellene i utvalget, og er den foreløpig eneste modellen i Performance-serien. Telefonen skal drives av en 1GHz Snapdragon-prosessor, som skal være i stand til å ta opp video i oppløsningen 1280 x 720 piksler. De vitale målene vil være 11,2 x 5,6 x 1,17 centimeter, og den er forventet å dukke opp i løpet av april 2010. Mobil.se mener å vite at skjermoppløsningen på denne er på intet mindre enn 1280 x 720 piksler. 

Windows Phone

I Productivity-serien dukker de første Windows-baserte telefonene opp. Photon, Trophy og Tera kjører Windows Phone (tidligere kjent som Windows Mobile 6.5). Med berøringsfølsom skjerm på 3,2" i oppløsningen 480 x 320 piksler kan det se ut som Photon vil følge opp HTC Touch Diamond2. Telefonen er ventet å dukke opp i April. 

HTC Trophy og HTC Tera har begge fulltastatur. På Trophy er tastaturet plassert under en stor 3" skjerm med oppløsning på 640 x 480 piksler. Tera er utformet med skyvedesign og tastaturet gjemt under en like stor trykkskjerm med noe lavere oppløsning. Disse dukker opp henholdsvis i mai og april 2010. 

Det er viktig å få med seg at alle brosjyrene er stemplet med T-mobile, og at det dermed heller ikke er sikkert at alle vil dukke opp for salg utenfor denne leverandørens nett. Likevel er dette et såpass omfattende utvalg at det skal godt gjøres om en leverandør får ha dem alle i fred. Dersom disse ryktene holder stikk ser det ut til at neste år står i Androids tegn, i alle fall fra HTC sin side.

(Kilder: Engadget, Mobil.se, XDA-developers)

Les også
Hemmelig futt i HD2
Les også
Nye bilder av HTC Bravo og Supersonic
Les også
Design-Android fra Lenovo
Les også
Nexus One ikke tilgjengelig i Norge
Les også
Mobilsurfing øker raskt
Les også
Googles Nexus One fanget på video
Les også
Er dette HTC Dragon?
Les også
HTC Touch HD 2 har blitt benchmarktestet
Les også
HTC Touch HD kan få Android
annonse