Til hovedinnhold

AMD bygger alt inn i kjernen

Både AMD og Intel jobber begge med å lage prosessorer som også kan ta seg av grafikkprosessering. Samme diskusjon som vi hadde på flerkjernearkitektur der AMD bestrebede å lage "ekte multikjerne", mens Intel bare koplet sammen to dobbelkjerner som samme sokkel, er nå i ferd med å vise seg på CPUGPU-teamet.

Intels Westmere-prosessor inneholder både en grafikkbrikke og minnekontroller på samme sokkel der man kommuniserer via en dedikert buss. Dette blir imidlertid ikke like sofistikert som det AMD forsøker å få til med "Fusion" der integrasjonen og koplingen blir langt nærmere.

Flere detaljer i designet kommer til å bli diskutert under ISSCC (Internation Solid State Circuits Conference) denne uken.

Vi forventer ikke å se de første AMD-prosessorene med Fusion-teknologi før 2011. Forhåpentligvis klarer man å få ut dette så tidlig som mulig. Forhåpentligvis har AMD lært av de siste årenes lekser: Det hjelper ikke å være teknisk best dersom sluttkundene ikke forstår hvorfor de skal kjøpe produktet eller eventuelt vente.

Intel vant firekjernekampen, men forhåpentligvis kan AMD gjøre skikkelig comeback med Fusion. Intel er allerede nå i full gang med sin såkalte "falske" CPUGPU, men det hjelper ikke AMD så lenge Intel likevel selger prosessorer.

Ubekreftet sies det at den første"Fusion-prosessoren vil bli en 32 nm Phenom II (firekjerne) med en DirectX 11-kompatibel grafikkbit.

(Kilde: The Inquirer, The Register)

annonse