Til hovedinnhold

Ny Iphone lanseres 9. juni

Datoen 9. juni har lenge versert som en mulig lanseringsdato for en ny Iphone med 3G. Nå skriver nettstedet Gizmodo at de har fått bekreftet datoen av kilder i Apple. Dermed kan et halvt år med mediahysteri rundt Iphone gå mot slutten - eller ta en ny vending.

Åpningstale 9. juni

Apple-sjef Steve Jobs vil holde en presentasjon på åpningen av Apples World Wide Developer Conference som starter 9. juni. Ifølge kildene internt i Apple skal den nylanserte telefonen være tilgjengelig globalt like etter lanseringen, imotsetning til den første telefonen som brukte et halvt år på å komme i butikkhyllene.

Hvordan det da blir med en eventuell norgeslansering er vanskelig å si, men i og med at utviklerpakken til Iphone nå kommer med norsk språkstøtte er det vanskelig å se for seg at Norge ikke er inkludert i lanseringen på et eller annet tidspunkt.

Det som kan hjelpe der er at Apple visstnok også skal jobbe med nye salgsretningslinjer. Prisen skal blant annet fastsettes fra land til land, som på andre Apple-produkter, og nye salgsrutiner skal være under bearbeidelse. Det har allerede ryktes lenge at Apple vil gå vekk fra løsningen med å gi én operatør eksklusivitet i ett land.

Flere operatører også i USA

På det feltet kan også en kommende rettsak i USA spille en stor rolle. Der har små lokale operatører gått sammen i et krav til amerikanske telemyndigheter om å forby eksklusivitetsavtaler med enkeltoperatører. Dette fordi slike avtaler favoriserer de store operatørene og dermed gir skjevhet i konkurranse.

Dersom småoperatørene skulle vinne frem, vil dette være et ytterligere slag for eksklusivitetsavtaler og dermed være en bidragende faktor til at også Apple kan komme til å gå vekk fra en slik forretningsmodell.

(Kilder: Gizmodo)

annonse