Til hovedinnhold

Windows 7 godt mottatt

Nettstedet technologizer.com har gjennomført en undersøkelse blant 550 Windows 7-brukere om hvordan de likte den nye Windows-versjonen.

Rundt 70 prosent av brukerne svarte at de var meget fornøyd, mens 24 prosent sa at de var nokså fornøyd. De som tidligere hadde brukt Vista var mer fornøyd enn de som hadde brukt Windows XP. Ikke akkurat overraskende, siden Vista fikk meget lunken mottakelse ved lansering.

Likevel sa 61 prosent av tidligere XP-brukere at de absolutt ikke ville gå tilbake til XP, etter å ha prøvd Windows 7.

Rundt 84 prosent av deltakerne i undersøkelsen sa at installering av Windows 7 gikk som en drøm. I en lignende undersøkelse gjennomført i 2002 blant Windows XP-brukere, mente halvparten av brukerne at de hadde hatt problemer med installeringen.

Det at såpass mange opplever vellykket installering av Windows 7 er ganske overraskende, mener Harry McCracken, redaktør for nettstedet Technologizer, tatt i betraktning at det er snakk om nylansert operativsystem, noe som tyder på at Microsoft denne gangen gjør mye riktig. Det bør dog presiseres at 82 prosent av de som gikk fra XP til Windows 7, hadde foretatt ren installering, og ikke oppgradering.

Det Windows 7-brukere klager mest over er manglende drivere, og at programmer ikke er kompatible. Det brukerne derimot er mest fornøyd med i Windows 7 er ytelsen.

(Kilde: Computerworld)

annonse