Tek.no

Nyhet

Her er de nye desember-mobilene

Marius S Eltervåg
1 Des 2008 14:02

Desember 2008 er intet annet enn en kjip mobilmåned. Verken Nokia, Sony Ericsson, HTC eller Samsung kommer med nye modeller før årskiftet. LG er altså kongen denne måneden, med den nette sum av én mobil på vei til butikkhyllene. Motorolas designtelefon Aura vil også bli mulig å bestille gjennom de rette kanalene.

LG KP500 – En rimelig Viewty

LG har knapt sluppet en kjedelig modell siden de slengte seg på trykkskjermsbølgen, og også KP500 ser lovende ut. Dette er en rimelig trykkskjermsmobil i mellomklassen.

Ifølge LG skal telefonen være svært lett å bruke, og med samme menysystem som KU990 Viewty og KF700 er den nok ikke særlig vanskelig å forstå seg på.

Skjermen har en størrelse på tre tommer, og oppløsningen er på 240 x 400 bildepunkter.

Telefonen er langt fra overfylt av teknologi, og har for eksempel ikke raskere internetthastighet enn EDGE. Dette sperrer for surfing i høyere hastighet enn rundt 200 Kbps.

Telefonen har ellers et tre megapiksels kamera, bevegelsessensor og støtte for minnekort av typen micro-SD.

De som er ute etter en minst mulig telefon, bør også i høyeste grad vurdere KP500, som har en vekt på knapt 89 gram, og er kun 12 mm tykk.

Les mer om KP500:

LG melder også at den slanke 8-megapiksels-telefonen KC780 Reina, som egentlig skulle kommet i oktober, nå endelig er på vei til butikkhyllene.

Motorola Aura

Motorola imponerte nok flere enn oss da de viste frem designtelefonen Aura, som koster drøyt 13500 kroner. Motorola selger riktignok ikke lenger telefonene sine i Norge, men interessen rundt Aura er såpass stor at vi likevel tar den med.

Aura har fått den samme designen som den noe utdaterte designperlen V70, som betyr at du vrir dekselet 180 grader for å avdekke tastesettet. Den runde skjermen i midten av telefonen er for øvrig dekket av safirkrystall.

Aura skal være satt sammen av 700 forskjellige deler, der 200 er spesialutviklet for å gi en "perfekt glidebevegelse" når du åpner telefonen. Dette skal ifølge Motorola sørge for at telefonen er like fast i fisken når du åpner den for hundretusende gang som den første.

Spesifikasjonene kommer i andre rekke når vi snakker om Aura. Her finner du ingen avanserte teknologier, men må greie deg med firebånds GSM-støtte, Edge og et to megapikslers kamera uten autofokus. Internminnet er på 2 GB, og kan utvides med minnekort.

Les mer om Aura:

annonse

Les også