Til hovedinnhold

Netcom bygger 4G for fullt

Rob Friedman / Istockphoto

Inside Telecom har testet ut på 4G fra Netcom en rekke steder i Oslo, og kom fram til at hastigheten er veldig varierende. Netcom sier til nettavisen at det skyldes mangel på fiberkabler til en rekke av basestasjonene.

Ifølge Vegard Kjenner, produktdirektør i Netcom, er rutinene nå kommet skikkelig på plass og utbyggingen skyter fart.

Les mer om Netcoms 4G-planer i lanseringsnyheten og i nettmøtet med Vegard Kjenner.

Mangelfull dekning

At hastighetstestene til Inside Telecom resulterte i varierende resultater er ikke så rart. Målingene med lav hastighet ble gjort på en rekke steder som ikke har dekning ifølge Netcoms dekningskart.

Likefullt tyder det på at produktet fortsatt er mangelfullt. Noen av stedene med laveste hastigheter, på under 1 Mbps i opplasting, er Nordstrand, Grefsen og Grorud. På Ekebergsletta, Holmenkollen og Romsås er det ingen dekning.

Problemer i Sverige

Netcom-eierne, Teliasonera, har også bygget 4G-nett i Stockholm. Mange brukere har imidlertid meldt om at PC-ene fryser og låser seg og må startes om igjen ved bruk av 4G.

Tommy Ljunggren i Teliasonera forklarer til Inside Telecom at det er de som har eldre eller billigere PC-er som får problemer. Han mener at nettet er for raskt for PC-ene.

Selskapet prøver å løse problemene ved å oppgradere programvaren.

I Stockholm er lagrene tomme for modemer, og Teliasonera har lange ventelister på 4G.

Nyttige tilbakemeldinger

Vegard Kjenner i Netcom mener tilbakemeldingene er nyttige, og de jobber på spreng med å forbedre dekningen i Oslo-området.

– Det er jo nettopp derfor vi er tidlig ute, for å høste disse aller første erfaringene. Det er nettopp slike tilbakemeldinger vi vil ha og som vi trenger, sier Vegard Kjenner til Inside Telecom.

(Kilder: Inside Telecom 1, 2, 3)

annonse