Til hovedinnhold

Populær DAC fra Cambridge

Stadig flere bruker PC-en og mediaspillere til å spille av musikk og filmlyd på sine dedikerte HiFi-anlegg. Med økt bruk av digitale lydkilder, har også fokuset rundt konverteringen av det digitale signalet til analog strøm, økt betraktelig.

Selv om de fleste digitale avspillere har innebygget signalomformer, kalt DAC, anskaffer flere og flere seg en ekstern DAC. Grunnen er enkel: En ekstern DAC er en relativt billig oppgradering i jakten på bedre lydkvalitet.

Britisk favoritt

En ekstern DAC som har solgt bra den siste tiden, er Dacmagic fra britiske Cambridge Audio. Fra den kom på det norske markedet i fjor høst, har prisen økt betraktelig. Likevel tømmer den lagrene til den norske importøren, HiFi-klubben.

Harald Haaland er countrymanager hos HiFi-klubben Norge. Han har følgende forklaring på produktets popularitet:

– Vi selger alt det vi klarer å skaffe av produktet. Dessverre er vi i den situasjon at produktet også har oversteget Cambridges salgsforventninger i hele verden, og derfor er det i øyeblikket stort underskudd og flere måneders ventetid på nye forsyninger.

Dyrere enn først antatt

Dacmagic er ventet å komme tilbake på lager i juni og prisen er nå på 2400 kroner, betydelig mer enn de 1600 kronene den ble annonsert til da den kom til landet. Ifølge Haaland skyldes dette feil kostnadsberegning hos Cambridge.

– Da vi trykte vår katalog i juli 2008 baserte vi vår utsalgspris på en innkjøpspris fra Cambridge. Da Cambridge skulle starte produksjonen av produktet i september, måtte de erkjenne at de hadde begått en stor feil i deres grunnkalkulasjon. Det betyr at vår innkjøpspris ble hevet med ca. 40 prosent.

Med USB

Som med de fleste andre produkter fra Cambridge, fåes Dacmagic i fargene svart eller sølv. Den har tre digitale innganger, hvor en er USB. Av utganger har Dacmagic en balansert og en ubalansert lydutgang.

For fullstendig liste over spesifikasjoner, se nettsidene til Cambridge.

Les også
Puster nytt liv i musikksamlingen
Les også
Med plass til 6000 CD-er
Les også
Electrocompaniet byr på USB-DAC
Les også
Syvio 200
Les også
Cambridge lanserer minianlegg
Les også
Satser mer på mediaspillere
annonse