Til hovedinnhold

Ryktene om nye Xperia stabler seg opp

For litt siden begynte ryktene om Sony Ericssons neste toppmodell å florere. Nå kan det se ut til at mer er avslørt om hva som kommer fremover fra svensk-japanerne.

Xperia X12 skal ifølge de siste ryktene være særdeles velutstyrt. Det er snakk om at telefonen vil bli utstyrt med en OMAP 4-brikke fra Texas Instruments. Dette er en såkalt SOC, eller system on chip, og på innsiden vil man blant annet finne to kjerner av typen ARM Cortex A9.

Det som folk flest nok vil bite seg merke i er klokkehastigheten på 1,5 GHz som de to kjernene kjører med. Ifølge ryktene skal det også ha kommet på plass et gyroskop, slik at man kan får betydelig bedre nøyaktighet i bevegelsesstyrte spill.

Ekstrem skjerm

Til å vise frem alt dette skal telefonen ha en IPS-basert skjerm med en oppløsning på hele 1080 x 720, dersom dette er tilfelle er det høyere enn noen av dagens modeller har. Apples Iphone 4 og Sharp IS03 har i dag de høyeste oppløsningene i vanlige mobilskjermer med 960 x 640 piksler.

Tolv megapikslers kamera og blits er også på spesifikasjonslisten. Her skal opptak i full-HD, eller 1080p, være mulig. Sony Ericsson skal også ha latt sitt eget grensesnitt trenge betydelig lenger ned i Android enn i Xperia X10.

Ifølge ryktene skal X12 bli annonsert allerede i november, med en forventet slippdato i januar 2011.

De samme ryktene omtaler også en annen nykommer på ryktebørsen - Xperia X11. Dette skal være Sony Ericssons første telefon med Windows Phone 7. Den skal være utstyrt med fulltastatur og en prosessor fra Qualcomm, klokket til 1,2 GHz.

Særdeles usikre detaljer

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at disse ryktene bør tas med mangfoldige klyper, for ikke å si kopper, salt. Per i dag virker spesifikasjonene litt i høyeste laget til en så kjapp lansering.

Vi ser dessuten også for oss at flere av leverandørene sparer på kruttet frem mot mobilmessen Mobile World Congress som går av stabelen i barcelona i februar.

Nettstedet gsmarena.com har allerede opprettet en foreløpig spesifikasjonsliste for X12, og så å si ingen av detaljene stemmer overens med de smått ekstreme tallene vi nå har referert til.

Hva tror dere?

(Kilde: gadgets.apnafundaz.com)

annonse