Nyhet

Over og ut for norske Asono

Dagens mp3-marked er beinhardt, og det settes høye krav til produsentene. Dette går spesielt utover de mindre selskapene, som gjerne mangler den nødvendige kapitalen i ryggen.

Nettopp dette har Asono smertelig fått oppleve. Selskapet gikk gjennom en lengre periode med økonomiske problemer, med over 11 millioner i underskudd. Dette betydde til slutt kroken på døra for den norske produsenten.

Asono ble etablert sent i 2003, og satte seg som mål å skape brukervennlige produkter med fokus på kvalitet og utfordrende design. De har produsert både DAB-radioer, mobiltilbehør og håndholdte GPS-er, men er mest kjent for sine mp3-spillere.

Selskapet fikk blant annet stor oppmerksomhet for sin Mica, som bar et egenartet norsk ytre – mp3-spilleren vant flere internasjonale designpriser.

Produsenten var også kjent for sine harddiskspillere, spesielt deres Sound-hub og Hubb.

Asono kunne på et tidspunkt også pryde seg med titlene ”verdens minste mp3-spiller” samt ”verdens minste mp3-spiller med fargeskjerm”. I tillegg hadde de den offisielle Idol-spilleren Opus, som var først ute med karaokefunksjon.

Deres seneste produkter var X4 og M1, som begge tilhører dagens mellomsegment.

Asonos mål om å bli ledende global aktør innen hjemmeelektronikk gikk i vasken, og dermed tilhører Norges hittil mest vellykkede produsent av mp3-spillere nå en del av fortiden.

(Kilde: DagensIT)

Les også
Ny mp3-spiller med hissig forsterker
annonse