Tek.no

Nyhet

Nå kan du endelig reinstallere Windows 10 fra nettskyen

Microsoft
Stein Jarle Olsen
2 Sept 2019 08:18

Windows 10 får endelig mulighet til å kjøre reinstallasjon fra nettskyen, melder Microsoft i et blogginnlegg.

Frem til nå har man kun kunnet gjøre tilbakestillingen lokalt, men da har man i praksis brukt eksisterende filer til å bygge en ny Windows-installasjon.

Det har tatt lenger tid enn hva en ren nedlasting kan gjøre, gitt at du har en rask nettlinje.

Tidligere lagret også Microsoft en komprimert backup-kopi av Windows på en skjult partisjon, men dette tok opp flere gigabyte med plass på harddisken. Den nye metoden likner veldig på den Mac OS har hatt lenge.

Ombestemmer du deg kan du gå inn i innstillingene for reinstalleringen og velge nedlasting eller lokal gjenoppretting.
Microsoft

Avinstallér funksjoner først

Reinstalleringen vil installere den samme versjonen av Windows 10 som du allerede hadde, men vil slette alle installerte programmer. Du kan også velge om alle dine personlige filer skal fjernes.

Nettsky-installasjonen skal bli tilgjengelig for alle enheter som kjører Windows 10. Endringen skjer imidlertid i versjon 18970, som foreløpig kun er tilgjengelig for såkalte Windows-insidere.

Microsoft advarer også mot at visse tilleggsfunksjoner kan føre til at nedlastingen feiler og at endringene automatisk rulles tilbake.

Det dreier seg blant annet om Windows Fax and Scan, Wireless Display og Windows Storage Management, og løsningen skal være å fjerne disse før man kjører reinstallasjon fra nettskyen.

Ny touchmodus

Versjon 18970 introduserer også automatisk bytte til tabletmodus for operativsystemet på 2-i-1-PC-er. Frem til nå har Windows spurt deg om du ville aktivere modusen, mens det fremover altså vil skje automatisk når du bretter vekk tastaturet eller fjerner det helt.

Endringene er blant annet at søkefeltet endres til et ikon, ikonene i oppgavelinja får mer plass mellom seg og at et touchtastatur spretter frem automatisk hver gang du klikker deg inn i et tekstfelt.

Microsoft gjør små endringer i den touchoptimerte versjonen av Windows 10.
Microsoft
annonse

Les også