Tek.no

Nyhet

Nå er Spotifys oppsummering av musikkåret ditt klar

Gjør deg klar for en visuell gjennomgang fylt av overraskelser og rariteter.

Anders Brattensborg Smedsrud

I det som vel har blitt desember-tradisjon nå er strømmetjenesten Spotify klare med sin visuelle og artige oppsummering av ditt musikkår for 2019.

Du kan sjekke alle dine musikkrariteter fra det siste året hos Spotify.

(Et tips til deg med hodetelefoner: senk volumet før du går videre til din personlige nostalgitripp. Nettsiden spiller av musikk i bakgrunnen).

Ved å besøke «Spotify Wrapped» kan du få bekreftet, eller kanskje overraskes av, hvilken artist du likte aller best å ha på ørene i året som snart ligger bak deg. Du får også vite hvor låst du er til enkelte sjangere, eller om du leker rundt med flere. En jordklode viser deg hvor favorittartistene du har lyttet til hører hjemme og skal altså vise at musikk er en grenseløs greie.

Mimre deg gjennom årstidene

Videre får du det sort på hvitt på hvilke artister og grupper som har hjulpet deg gjennom vinteren og høsten, eller hvem du har sett frem mot varmen og nytt lange sommerdager sammen med. Som alltid er det vanskelig å ikke mimre tilbake mens du tas gjennom de ulike årstidene, med favorittmusikken spillende i bakgrunn.

Om du vil kan dessuten slå deg løs i en ny spilleliste med topp 100 av dine låter, rett fra nettleseren.

For deg som har abonnert på Spotify gjennom flere år vil tjenesten dessuten sammenlikne årets lyttevaner med tidligere år. Det kan jo være interessant å se hvordan musikksmaken din har utviklet seg, og går du og tjenesten langt nok tilbake får du i tillegg servert «tiårets låt» ettersom vi jo straks tar steget inn i 20-tallet.

Og til slutt, om du også lot deg overraske over hvor mange minutter du faktisk har tilbrakt med musikk på øret det siste året, kan du jo sjekke ut testene våre av hodetelefoner for et enda bedre musikkår i 2020.

Les også
Spotify tester etterlengtet funksjon
annonse

Les også