Tek.no

Nyhet

Lekkasje ymter om at neste iPhone kommer denne uken

Ny billigmodell har vært ryktet i lang tid.

Niklas Plikk, Tek.no

Allerede i fjor høst begynte ryktene om at Apple ville lansere en slags oppfølger til den kompakte og rimelige iPhone SE å svirre. Ryktene har fått jevnlig med brensel siden, og denne uken toppet det seg:

9to5Mac melder nemlig at en av USAs største butikkjeder, Best Buy, allerede skal ha mottatt deksler for den uannonserte telefonen.

Nettstedet skriver at ansatte i butikkjeden har fått beskjed om å ikke liste eller legge ut tilbehør til telefonen for salg før 5. april. Et av bildene vi har fått se så langt kan ikke bekreftes å stamme fra Best Buy, men det viser i alle fall et deksel som er merket med «New iPhone 4,7 2020».

Ikke en bekreftelse

Det er ikke helt uvanlig at de som lever av å lage deksler og annet tilbehør sender dette til produksjon før detaljer som navnet på telefonen det skal passe til er helt klart. Dette gjør de fordi de ønsker å være tilgjengelig i butikk allerede ved salgsstart.

Fra tid til annen har imidlertid dekselprodusenter vært litt for raske på foten, og produsert opp deksler til telefoner som aldri har kommet på markedet eller som har fått et helt annet design enn forventet.

Det er usikkert hva en eventuell ny iPhone vil hete. Enkelte kaller den iPhone 9, mens andre kaller den for iPhone SE 2. I embalasjen som dukket opp hos BestBuy sto det helt enkelt «Nye iPhone 4,7" 2020». Det virker imidlertid å være en overvekt av dem som mener telefonen får et design som ligner veldig på iPhone 8, og en 4,7 tommer skjerm som åtteren også hadde. Dermed er det mest nærliggende å omtale den som iPhone 9.

iPhone SE (i midten) var liten og kompakt, men også kraftig. iPhone SE 2/ iPhone 9 blir trolig også kraftig, men trolig likere en iPhone 8 som kan sees lengst bak i bildet.
Niklas Plikk, Tek.no

Tar trolig over for iPhone 8

iPhone SE ble introdusert for første gang for omtrent fire år siden, da som et langt mer kompakt og rimeligere alternativ til resten av iPhone-serien.

Apple avsluttet imidlertid produksjonen av iPhone SE i september 2018, og siden har den rimeligste og minste iPhonen deres vært iPhone 8, som begynner å dra på årene.

I stedet for kompakt størrelse vil Apple trolig fokusere på oppdatert innmat og bedre ytelse. Det er ventet at den kommende telefonen får den samme kraftige A13 Bionic-brikken som sitter i dagens iPhone 11-modeller, der den rimeligste varianten med 64 gigabyte lagringsplass begynner på 8500 kroner.

Det er ventet at en ny iPhone SE2/iPhone 9 blir selskapets desidert rimeligste telefon når den slippes. Den posisjonen har den aldrende iPhone 8 i dag, til omtrent 5500 kroner, men det er ventet at iPhone 8 forsvinner ut av sortimentet når en ny budsjettmodell ankommer.

Fasiten på hva Apple måtte ha i ermet kan vi få i løpet av svært kort tid. Om de lanserer en ny iPhone kan vi også for første gang få en pekepinn på hva dagens kronekurs får å si for prisingen av selskapets telefoner fremover. Som kjent har den norske kronen svekket seg mot dollaren med omtrent 20 prosent siden nyttår. Dermed kan Apples rimeligste telefon bli dyrere enn forventet, selv fra den kanten.

annonse

Les også