Tek.no

Nyhet

Vil la deg stille «OK Google»-følsomheten

Reagerer smarthøyttaleren din på for mye eller for lite?

Vegar Jansen, Tek.no
22 Apr 2020 11:06

Det kan være artig å bruke Googles smarte høyttalere og tilhørende Assistent, men helt fra begynnelsen har vi også merket oss at høyttalerne ikke alltid er like flinke til å «høre».

Noen ganger virker det jo nesten som om vi må ta i litt for at den skal få med seg at vi prøver å snakke til den, mens vi i andre stunder kan la oss forundre av at lyden fra TV-en klarer å vekke en høyttaler som vitterlig står i et helt annet rom.

Her er det selvsagt mye som kan gjøres med tanke på både algoritmer og maskinvare – å legge til flere mikrofoner er sjelden feil – men nå skal det snart også bli mulig å justere litt på dette selv.

Lar deg justere selv

Det er Mishaal Rahman fra XDA Developers som oppdaget denne funksjonaliteten da han lekte seg litt med koden i Google Home-appen.

Her blir det altså mulig å gjøre hver enkelt høyttaler mindre eller mer følsom for hva som skal til for at den reagerer på «Hey Google» – være det seg fra deg selv, noen andre eller bare fjernsynet som står på i bakgrunnen.

Jo da, høyttalerne har riktignok en egen knapp som gjør at du kan slå av mikrofonen når ikke tjenesten skal benyttes, men det er lite praktisk å måtte gjøre dette manuelt hver gang man skal snakke til høyttaleren.

Så selv om høyttalerne har blitt flinkere enn de var da vi først testet dem, må vi kunne si at det vil bli fint å kunne justere litt på følsomheten selv også. Enn så lenge vet vi dog ikke hvor godt det faktisk vil fungere – vi får bare pent vente på oppdateringen.

Les også
Google Nest Mini: Google Nest Mini er klart bedre på musikk
annonse