Til hovedinnhold

Apple viser frem nye emojier

Fan av realistiske hjerter, bevere eller dodo-fugler?

Slik skal noen av de nye Unicode-emojiene se ut for iPhone-brukere etter iOS 14-oppdateringen.
Apple

Historien gjentar seg år for år; en for de fleste ukjent liten organisasjon som lyder navnet Unicode Consortium annonserer hvilke nye emojier som det blir lagt til støtte for i standardiserte tegnsett - og en liten stund senere kommer Apple og Google med sine grafiske tolkninger av de nye emojiene. Nå er det Apples tur til å vise frem hvordan Unicodes siste emojioppdatering vil se ut på iPhoner og annet epleutstyr etter hvert som det blir oppdatert.

Hjerter og lunger

Det er Engadget som skriver om de nye bildetegnene etter at deres japanske publikasjon har fått tak i bildene av de nye emojiene.

I oversikten over nye emojier kommer realistiske bilder av hjerte og lunger - så romantisk. I tillegg vil du kunne begå en ninja i chatten, og bildet ser litt ut som en Lego-mann ikledt en svart serviett. Er du spesielt fan av den utdødde dodo-fuglen finnes det nå en emoji for deg.

Også beveren gjør sin debut blant Apples emojidyr, der både løve og pinnsvin er på plass fra før. Boble-te og et populært fingertegn som ofte brukes når italienere skal få parodisk omtale får også innpass.

Google har allerede vist frem sine

Google har allerede vist frem hvordan deres versjoner av de nye emojiene skal se ut. Googles varianter ser i det hele tatt litt mindre detaljerte og mer tegneserieaktige ut - spesielt om du ser på beveren og dodoen, mens ninja, hjerte og lunger kanskje likner noe mer på Apples varianter.

Selv om vi nå vet omtrent hvordan en samtale om en italiensk ninja som drikker boble-te sammen med en bever kan komme til å se ut er det ikke helt klart for å gå bananas i emojioversikten ennå.

Først skal emojiene oppdateres inn i de tusen telefoner, og det skjer antakeligvis først til høsten. Både for Apple og Google forventes det at de nye emojiene blir bakt inn i neste storoppdatering av de mobile operativsystemene.

Det betyr at beveren først vil ankomme sammen med Android 11 og iOS 14 - typisk rundt september-oktober, men med et visst slingringsmonn fordi kalenderen tross alt viser 2020.

annonse