Til hovedinnhold

PUBG får stadig færre spillere

Fortnite setter på sin side rekorder.

Det en gang så populære onlinespillet Player Unknown's Battlegrounds, som på sett og vis revitaliserte «Battle Royale»-spillsjangeren, har nå daglig færre enn én million samtidige spillere på Steam.

Dette til kontrast fra januar måned, da det samme tallet lå på over 3,2 millioner.

Disse tallene gir ikke hele bildet, ettersom PUBG også er tilgjengelig på Xbox One pluss mobilplattformene Android og iOS, men det viser en klar trend.

Trolig har mange av spillerne hoppet over til det konkurrerende gratisspillet Fortnite, som også har blitt saksøkt av PUBG-utvikleren.

Det har heller ikke hjulpet at PUBG har hatt mange problemer i form av både små og store feil. Utvikleren gikk i høst også langt i å innrømme at produktet ikke holder mål, og lanserte derfor en kampanje for å fikse spillet.

Men dette initiativet har altså etter alt å dømme ikke klart å snu den negative trenden.

Fortnite runder åtte millioner

Konkurrenten Fortnite gjør det på sin side svært godt. Foruten å i utgangspunktet være gratis, er spillet tilgjengelig på flere plattformer – og i teorien kan spillere på forskjellige plattformer spille mot hverandre, såkalt «crossplay».

Etter at de nylig lanserte spillet i Sør-Korea, kunne utvikleren Epic Games i forrige uke melde om at de har vært oppe i svimlende 8,3 millioner samtidige spillere.

Fått med deg vår store guide?
Ti tips for å bli bedre i Fortnite >>>

(Kilde: TweakTown)

annonse