Til hovedinnhold

Tesla «Version 9» har endelig kommet til Norge

Men den største autopilot-oppgraderingen er fortsatt ikke tilgjengelig i Europa.

Ole Markus Helbostad Jørgen
Niklas Plikk

For et par uker siden slapp Tesla «Version 9» av programvaren i bilene sine, og har siden den gang rullet ut oppdateringen gradvis til Tesla-eiere.

Nå har turen endelig kommet til Norge.

Den nye oppdateringen inkluderer en rekke forbedringer i programvaren, slik som bedre blindsonevisning, nytt grensesnitt, muligheten til å bruke det innebygde frontkameraet som dashcam og mediastyring via appen.

Den forrige oppdateringen i denne størrelsen var for to år siden, da i form av Version 8. I den versjonen var hovedfokuset på sikkerhet, mens Version 9 og framtidige oppdateringer skal ha økt fokus på flere avanserte selvkjøringsfunksjoner.

Ingen «Navigate on Autopilot»

Slik ser Navigate on Autopilot ut i praksis.

Det som ikke er tilgjengelig for norske Tesla-eiere ennå er den nye autopilot-funksjonen. Funksjonen heter «Navigate on Autopilot», og lar blant annet Teslaen ta avfarter på motorveien automatisk. I oppdateringen til Version 9 står det at Navigate on Autopilot vil komme en gang «snart».

Navigate on Autopilot ble rullet ut til amerikanske brukere i forrige uke. Tesla er nødt til å implementere støtte for alle de forskjellige måtene vi merker veier i Europa, før de kan gjøre funksjonen tilgjengelig her. Teslasjefen Elon Musk har sagt dette vil ta flere måneder.

Les også vår tidligere sak som tar en full gjennomgang av alt som er nytt i Version 9.

Sjekk alle bildene av det nye Version 9-grensesnittet under. Takk til Ole Markus Helbostad Jørgen som tipset oss og deler bilder av bilen sin!

annonse