Til hovedinnhold

Audis nye e-tron får 450 kilometer rekkevidde

Mindre og mer effektiv enn dagens modell.

Audi gjør som de lovet for et par uker siden og viser frem sin neste e-tron-modell på bilmessen i Genéve denne uken.

Q4 e-tron blir en litt mindre bil enn dagens e-tron, men designmessig er det mye som er likt mellom de to bilene.

Bilen måler 4,59 meter lang, 1,90 meter bred og 1,61 meter høy, og er dermed omtrent akkurat like høy, men noen få centimeter smalere og kortere enn e-tron, som måler 4,9 x 1,94 x 1,62 meter.

Akselavstanden er på 2,77 meter.

450 kilometer rekkevidde

Audi Q4 e-tron i konseptversjon.

Q4 e-tron får to motorer med totalt 225 kilowatt ytelse, altså 306 hestekrefter. Det betyr naturligvis firhjulstrekk, og 0-100-akselerasjonen er oppgitt til 6,3 sekunder. Toppfarten er på sin side 180 kilometer i timen.

Bilen får ellers en betraktelig større batteripakke enn det som kanskje var ventet, basert på et intervju med Audis Andreas Mindt i januar. Fasiten blir 82 kilowattimer, noe som skal gi en rekkevidde etter WLTP-standarden på «over» 450 kilometer, delvis også takket være drag-koeffisienten på 0,28.

Storebror e-tron har til sammenlikning et batteri på 95 kWh og en WLTP-rekkevidde på 415 kilometer. Q4 vil også kunne lades med opptil 125 kW, varsler Audi.

Dashbordet i Q4 e-tron-konseptet.

Audis femte elbil

Bilen skal produseres på VW-konsernets såkalte MEB-plattform, som også skal brukes til biler som Volkswagen egen ID-serie.

Produksjonsmodellen skal vises frem mot slutten av 2020, og vil bli den femte helelektriske modellen fra Audi – bak e-tron, som i disse dager er i ferd med å rulle ut på norske veier, e-tron Sportback, Kina-eksklusive Q2L e-tron og sportsbilen e-tron GT.

Pris eller leveringsvindu er foreløpig ikke kjent.

Q4 e-tron får et batteri på solide 82 kWh.
annonse