Tek.no

Nyhet

Dette skal være nye OnePlus 7 Pro

Får heftig heldekkende spillskjerm og sprett-opp-kamera.

3 Mai 2019 08:25

I fem år har OnePlus laget telefoner for mobilbrukere som vil ha toppmodeller uten å betale prisen andre selskap som Samsung og Apple vil ha for dem. Nå er det øyeblikkelig tid for slipp av en ny OnePlus-modell og selv om avdukingen først skjer den 14. mai ser det ut til at bildene av telefonen er ute allerede.

Det er den heftigste av de nye OnePlus-telefonene det har dukket opp bilder av i en artikkel hos Android Central.

Lynrask skjerm

OnePlus 7 Pro ser ut til å bli en svært tynn telefon, der et trippelkamera stikker ut i en kamerahump midt på baksiden. Men aller viktigste; den ser ikke ut til å få ett eneste avbrudd i den store skjermen på forsiden.

Men designen på skjermen er ikke den eneste nyheten i denne telefonen. Én av egenskapene det har blitt skrevet mest om ved denne telefonen er at den kan få en 90 Hz-skjerm. Det betyr raskere bildeflyt i spill og mindre inntrykk av flimmer i vanlig bruk. Så langt har dette bare vært en egenskap i mer ekstreme spillmobiler, og det er jo ikke alle som er helt komfortable med å legge en ROG Phone på bordet foran seg.

Skjult frontkamera

At skjermen dekker hele telefonen betyr at det må være et frontkamera som er gjemt et sted bak den. Sannsynligvis snakk om et lite «kamera på pinne» som popper ut når du skal ta en selfie.

Denne varianten ble brukt av kinesiske Vivo i fjor, og er én av flere liknende vi har sett. Oppo på samme tid brukte en motorisert løsning som hevet skjulte front- og hovedkamera fra et skjulested inni telefonen. Xiaomi Mi 3 ble i stedet en skyvetelefon der du drar skjermen ned for å vise frontkameraene som ligger bak.

Samsungs Galaxy A80 er den mest eksotiske varianten på vei mot det norske markedet nå - den har hovedkamera som skyves opp og snur seg for å bli frontkamera når du skal ta en selfie. Men den er enklere utstyrt ellers enn det OnePlus 7 Pro ser ut til å bli.

Slik vil telefonen se ut fra siden.

Heftig kamera

Den nye OnePlusen får et hovedkamera med 48 megapikslers oppløsning. Vi har allerede sett kinesiske Redmi Note 7 med et kamera som lover denne oppløsningen - der kom det fra Samsung. I OnePlus er det sannsynligvis Sonys konkurrerende bildebrikke med samme oppløsning som bor.

Om det betyr at vi får noen større praktisk nytteverdi fra brikken enn i Redmi Note 7 er usikkert foreløpig. Men OnePlus 7-mobilene vil koste vesentlig mer. Det regnes med en pris på rundt 750 dollar, eller 6500 kroner. Utgangspunktet er altså tregangeren av den rimelige Redmi Note 7-telefonen før norske avgifter.

Så langt er det stort sett bare de nyeste Huawei-telefonene vi har sett ha skikkelig nytte av så oppløste kamera, og før det må vi tilbake til gamle Lumia 1020 for å se en telefon bruke over 40 megapiksler til noe nyttig.

Skal selge overraskelsespakke

Lekkasjene så langt er ikke offisielle. OnePlus har selv bekreftet at telefonen er på vei og at den vil få et heftig kamera, men det er så langt det eneste mobilprodusenten selv har sagt om akkurat hva den vil bli. Men OnePlus er kjent for uvanlige stunt rundt lanseringene sine og årets er intet unntak.

Denne gangen skal de selge 50 telefoner på Komplett før telefonen er lansert. I esken skal det være både en OnePlus 7 Pro og «mange andre produkter fra både OnePlus og Komplett». Akkurat hva det innebærer er uklart, og prislappen på innholdet er også usikker.

annonse

Les også