Til hovedinnhold

Etter kraftig nedgang er kryptovalutaene nå på god vei oppover igjen

Både Bitcoin og de andre valuatene er ute av en dyp bølgedal.

Colourbox/28017668

Vi meldte i januar at samtlige kryptovalutaer var i ferd med å synke kraftig i verdi, og så sent som i begynnelsen av denne måneden ble det rapportert om fortsatt bratt fall. Det kan se ut til at dette var bunnen, for nå går det bare oppover for alle sammen.

Som nettstedet Coindesk melder nådde Bitcoin nylig en verdi på 11 000 dollar, som er det høyeste nivået siden slutten av januar. I skrivende stund ligger verdien på 11 400 dollar.

Grafen viser Bitcoin-utviklingen den seneste uken.
Skjermdump

Doblet seg på et par uker

Bitcoin-verdien var helt nede i rundt 6000 dollar den 6. februar, som man kan se av statistikken hos CoinMarketCap, så verdien har med andre ord omtrent doblet seg bare de siste to ukene.

Det er ikke bare Bitcoin som er på bedringens vei, og blant de 100 største digitale valutaene peker nå pilene til de aller fleste oppover, der så å si samtlige hadde røde talle for bare kort tid siden. Det er imidlertid et stykke igjen til toppen som ble nådd i desember, da Bitcoin kom helt opp i rundt 20 000 dollar.

Dersom man ser utviklingen i et større perspektiv er det uansett ingen tvil om at virtuell valuta har vært en god investering tross de kortsiktige svingningene. I mai i fjor lå Bitcoin-verdien nemlig på bare 2000 dollar, og ved overgangen til 2017 lå verdien på kun 1000 dollar.

Vurderer du å begynne med kryptovaluta? Nå tilbys det ferdigpakker for deg som vil «grave» etter de digitale valuatene »

Mer om
annonse