Tek.no

Nyhet

Avis: Facebook skal lansere sin egen kryptovaluta neste uke

Med Visa, Mastercard og Paypal med på laget.

Stephen Lam/File Photo
Stein Jarle Olsen
14 Juni 2019 15:00

Facebook har fått med et tosifret antall selskaper når de skal lansere sin egen kryptovaluta Libra neste uke, skriver Wall Street Journal.

Selskapene investerer rundt 10 millioner dollar hver for å utvikle valutaen, og blant dem finner vi giganter som Visa og Mastercard, Paypal, Uber og Booking.com.

Selskapene vil også bli en del av Libra Consortium, en organisasjon som skal administrere kryptovalutaen og være uavhengig av Facebook.

Mer stabil kryptovaluta

Bloomberg meldte allerede i desember at Facebook jobbet med Project Libra, og hensikten blant annet var å lage en valuta som brukere av Facebook-eide Whatsapp og Messenger kan bruke til å sende penger til hverandre.

Digitale valutaer har blant annet den fordelen at de har betraktelig lavere transaksjonskostnader enn tradisjonelle kortbetalinger, både når det kommer til å sende penger mellom venner og å betale for varer og tjenester på nett. Facebook håper også at Libra kan være et fristende alternativ til lokale valutaer i land hvor valutaene kan svinge kraftig.

Techcrunch meldte forrige uke at datoen for avdukingen skal være 18. juni, med en endelig lansering i 2020. Det er ventet at Libra vil være en såkalt «stablecoin», en valuta som er festet i verdi mot et antall vanlige valutaer for å unngå de voldsomme verdisvingningene vi har sett med enkelte andre kryptovalutaer.

En av de mest populære stablecoin-variantene i dag, Tether, er for eksempel festet mot dollaren, slik at én Tether-dollar alltid er verdt én amerikansk dollar. Tether har også alltid en dollarreserve som er minst like stor som antall Tether-dollar i sirkulasjon.

Minibanker for Libra-veksling

Wall Street Journal spekulerer i at Visa og Mastercard er med på laget for å følge med på Facebooks ambisjoner i markedet for betalinger, i tillegg til å dra fordeler av populariteten Libra kan få om den tar av. Facebook har tross alt 2,4 milliarder aktive brukere månedlig.

The Information rapporterte også tidligere at Facebook planla å rulle ut vanlige minibank-liknende maskiner som vil la brukerne veksle sine tradisjonelle kontanter i Libra.

Les også
Facebook lanserer egen kryptovaluta
annonse

Les også