Tek.no

Nyhet

Apple TV har fått VLC

Den populære medieavspilleren er nå å finne på Apples nye TV-boks.

VLC / Shutterstock
13 Jan 2016 16:24

Sent i fjor høst fant Apples populære TV-boks Apple TV – nå i fjerde generasjons utgave – veien til butikkhyllene. En av nyhetene var støtte for nedlastbare apper og spill, noe som selvfølgelig gjør at den nye modellen er en massiv oppdatering sett mot forgjengerne.

Vår anmelder var i det minste kjempefornøyd:
TEST: Apple TV har endelig blitt voksen >>>

En av de mer etterlengtede appene har utvilsomt vært medietjenesten Plex, og nå er altså en annen kjenning på plass: medieavspilleren VLC.

VLC for Apple TV skal være en fullverdig utgave av den vanlige VLC-avspilleren, og den har dessuten fått et par nye plattformspesifikke egenskaper. Ifølge annonseringen kan den spille av tilnærmet alle formater og finner delt innhold på nettverket – det være seg gjennom SMB-, DLNA/UPnP-, FTP- eller Plex-protokollen.

Også strømmer

Det er dog ikke bare lokalt innhold fra nettverket VLC kan ta seg av. En funksjon kalt «Remote Playback» gir deg mulighet til å hente filer eller strømmer fra andre steder på Internett. Dette innholdet vil dessuten lagres lokalt til du slipper opp for lagringplass på Apple TV.

Men merk at det enn så lenge ikke er støtte for skytjenester som DropBox, OneDrive og lignende. Dette skal dog være på vei og i betastadiet i skrivende stund.

God undertekststøtte

VLC

Selve avspillingsmulighetene med play, pause, spoling, hopping til kapitler og slikt er det vel ikke så mye å si på. Men det er verdt å få med seg at du også kan velge avspillingshastighet, samt bytte mellom forskjellige lydspor og undertekster dersom dette følger med. For sistnevnte skal for øvrig de fleste standarder være støttet.

Og er det slik at du mangler og savner undertekster, skal du også kunne hente dette direkte fra OpenSubtitles.org under avspillingen.

De som liker å bruke VLC til å spille av musikk kan også bite seg merke i at Hatchet kan benyttes til å hente slikt som bilder og biografier fra de aktuelle artistene.

Kan du VLC?
GUIDE: Ti fine triks i VLC >>>

(Kilde: VLC)

Les også
VLC har nådd tre milliarder nedlastinger
Les også
Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV
Les også
Nye Apple TV: Apple TV har endelig blitt voksen
Les også
Slik ser mediefavoritten Plex ut på Apple TV
Les også
Den beste videospilleren lar deg se én time ekstra film
annonse