Nyhet

70 000 av Ice sine 4G-rutere har brannfarlige batterier

Anbefaler kundene sine å fjerne batteriet.

Telekomselskapet Ice ber 70.000 kunder om å kaste batterier til 4G-ruteren A1 etter nye branntilløp som kan ha oppstått etter varmgang i batteriene.

Kundene bes om å levere batteriene til nærmeste gjenbruksstasjon.

I mai ble selskapet varslet om to branntilløp i disse ruterne og ba da kunder om å ta ut batteriene. De har nå mottatt informasjon om ytterligere to tilfeller av branntilløp hvor det mistenkes at årsaken er varmgang i batteriene som fulgte med A1-ruteren.
De ber derfor kundene om å kaste batteriene. Ice beklager ulempene det medfører for kundene.

Alle rutere kan fremdeles brukes med strømkabel etter at batteriet er fjernet.
Dersom man er usikker på om man har en ruter av typen A1, så kan man sjekke etiketten på baksiden av ruteren, hvor dette skal være tydelig merket.

Slik sjekker du om du har en A1-ruter

Hvis du er usikker på modellnavnet på Ice-ruteren din kan du sjekke etiketten på baksiden. Der vil modellnavnet stå øverst.

A1-ruteren kommer i to forskjellige utgaver, men begge bruker samme type batteri. Uansett hvilken av de to modellene du har oppfordres du til å fjerne batteriet.

Fungerer uten batteri

På nettsidene til Ice skriver at ruteren fortsatt fungerer uten batteri, men da er du naturligvis nødt til å koble ruteren til et strømuttak.

Ice selger i dag bare to forskjellige 4G-rutere – Smartrouter (A1) og Minirouter (AM1), hvor de selv omtaler A1 som den mest populære varianten. Minirouter bruker et annet type batteri og er ikke rammet av feilen.

Batteriet i A1-ruteren er laget av det kinesiske selskapet Guangzhou Great Power & Technology CO., LTD.

Ice skriver på nettsidene sine at de ikke kan erstatte batteriene som nå må tas ut, og at de heller ikke anbefaler deg å putte inn et annet batteri i ruteren.

De skriver også at kunder som er avhengige av at A1-ruteren er batteridreven kan kontakte dem for å «finne en løsning». Dette skal ifølge kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson dreie som en ekstern batteripakke.

Usikker på hva de gjør fremover

Kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i Ice.

Hva skjer fremover - vil dere bytte ut A1-ruterene med en annen modell eller finne et annet batteri som ikke er brannfarlig?

– Det er svært kort tid siden vi fikk beskjed om at ice har 450-frekvensen i 20 nye år, så det er for tidlig å si hvordan det mobile bredbåndsproduktet vil se ut i fremtiden. Vi har foreløpig ingen planer om å finne et nytt batteri til A1 utover den eksterne batteripakken, sier Johannesson til Tek.no.

annonse